U bolnici zabranjena posete zbog gripa

Iako nadležni iz Zavoda za javno zdravlje u Subotici tvrde da nema epidemije gripa, nadležni u Opštoj bolnici u Subotici zabranili su posete bolesnicima.

 

 

“Po preporuci Instituta za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’, a u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i radi prevencije širenja virusa gripa, nadležna Komisija Opšte bolnice Subotica donela je odluku o zabrani poseta u bolnici od sutra, 20. februara do daljnjeg”, navedeno je u saopštenju bolnice.

 

Prema ovoj meri, zabranjuje se poseta pacijentima smeštenim na odeljenjima na nivou cele zdravstvene ustanove, i trajaće do promene epidemiološke situacije.

 

Kako pišu “Subotičke novine”, iako je u proteklih desetak dana značajno povećan broj osoba koje se javljaju lekarima sa simptomima gripa, u Severnobačkom okrugu nije proglašena epidemije ove bolesti.

 

Još krajem prošle godine, izolovan je sezonski virus gripa tipa A i B, ali broj slučajeva obolelih još nije na nivou da bi se proglasila epidemija, navode u subotičkom Zavodu za javno zdravlje.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR