U Dečjem pozorištu čekaju sredstva za klimatizaciju

Investicija rekonstrukcije Dečjeg pozorišta je došla do faze kada je potrebno uraditi posao oko ventilacije i klimatizacije prostora. Javna nabavka je sprovedena 12. maja kada je za izvođače radova izabrana firma "Viktorija pro doo" iz Subotice, a ugovorena vrednost radova je 5,95 miliona dinara. Ugovor je potpisan a izvođač radova je dao rok od 85 dana da će kompletne radove sprovesti. Međutim, da bi radovi startovali, Fonda za kapitalna ulaganja mora da ispoštuje klauzulu ugovora i da uplati avans u vrednosti od 70% ugovorene sume. Novcem od avansa kupiće se oprema, koja će se uvesti iz Italije a pokriće se i početak radova na ovom poslu.

Slika

Od početka godine, od kako je Dečje pozorište ušlo u program Podsticaja građevinske industrije u Srbiji, postavljene su električne instalacije i urađen je gipsarski posao u sali. Na redu je klimatizacija a nakon tog posla sledi postavljanje itisona i stolica, ali i opreme za osvetljenje koja je nabavljena još 2007. godine sredstvima NIPa i koja se trenutno nalazi u Svetlost teatru u Beogradu. Kad se sve to montira, vrata pozorišta mogu da se otvore za one kojima je namenjeno.

O istoriji, načinu finansiranja ali i toku radova detaljnije na:
Da li Dečje pozorište konačno dobija svoj prostor?KOMENTARI

  1. Gost kaže:

    Ovo je sve zamrseno, ne zna se ni ko pije ni ko placa. Preplicu se ime fondova, ministarstava, gradskih sluzbi, akcija, ne zna se ko daje a ko trosi.

  2. Gost kaže:

    pet godina se vucarate sa jednom najobicnijom salom.

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: