U hrvatskim marketima Pionir i Ždrepčeva krv

Srpskih proizvoda na policama hrvatskih supermarketa još uvek je izuzetno malo, a retko koja trgovačka marka uživa popularnost kod hrvatskih kupaca.

 

Nije za utehu, ali srpski proizvodi na rafovima hrvatskih samousluga ne uživaju ni veću ni manju pažnju nego konkurencija iz regiona. Međutim, dovoljno je prošetati velikim trgovačkim lancima, od hrvatskog „Konzuma“ do lanaca koje su otvorili Austrijanci i Italijani, da se vidi kako su u prvom planu pre svega proizvodi iz Hrvatske i Evrope. Iz regiona, pre svega iz Srbije, nema previše proizvoda.

 

Sve najvažnije i ono što se najviše kupuje hrvatskog je porekla, a prevladavaju proizvodi iz „K plus“ linije domaćina, „Agrokora“.

lovely-strawberry-100g

 

Na policama se može naći „Pionirov“ keks „Loveli“ za jedan evro, koliko koštaju i išleri sa Eurokremom. U ponudi su i razni proizvodi „Baninija“ iz Kikinde, „Voćni poljupci“ ili „Nežne simpatije“, a cena je takođe oko evra, što odgovara i konkurentskim proizvodima.

 

U bogatoj ponudi vina je i „Ždrepčeva krv“ „Vinoprodukta“ iz Čoke, a cena butelje je nešto manje od četiri evra, što ide u red jeftinijih vina koja su nude u „Konzumu“. 

 

Jafa keks košta nešto više od evra, „Krašov“ keks je jeftiniji za 25 centi, „K plus“ za 40 centi, a najjeftiniji je iz „Agrokomerca“ koji košta svega 50 centi, dvostruko manje od onog koji je uvezen iz Srbije. KOMENTARI

 1. i kaže:

  Kakav pakistanski dizajn pakovanja!

 2. bezveze kaže:

  Ne znam ko im radi dizajn, ali ovo je dno dna. Ne znam šta traži crno bela slika ono dvoje u desnom uglu? Generalno, Pionir nije nikada imao lep dizajn. Od Galeb čokolade, do danas. Izgleda da Aleksiću to nije bitno.

 3. Mister No kaže:

  Ukusi su razliciti.Meni i mojim prijateljima se svida dizajn.

 4. Bane kaže:

  Ko to tvrdi da je dno dna ???.  U svoje vreme sam jeo 'Medeno srce' od Pionira, i do dan-danas niko nije uspeo sastaviti takvu racepturu… Jeo sam neke slične proizvode od drugih proizvođača:- nebo i zemlja  (niko nije uspeo napraviti ?Medeno srce' kao Pionir') !!! Dizajn je manje-više. Kad neko jednom kupi i proba, i dalje će…Ima na 'Buvljaku proizvooda iz drugih zemala koji valjaju, a pakovanje (dizajn) je nula.

OSTAVITE KOMENTAR