U isčekivanju pogodnog momenta za početak borbe protiv komaraca

Tretmani suzbijanja komaraca u Subotici odloženi su u maju zbog vremenskih prilika, odnosno obilnih padavina kada je bilo čak 24 kišna dana. Očekuje se da tretmani iz aviona i sa zemlje počnu iduće sedmice.

Iz Gradske Službe za komunalne poslove poručuju da će tretmanom iz aviona biti pokriveno oko 2.000 hektara, dok će tretman sa zemlje obuhvatiti 5.500 hektara. Sva prigradska i gradska naselja biće obuhvaćena akcijom prskanja komaraca.

Do sada je urađeno suzbijanje larvi komaraca, građanima su podeljene biolške tablete i završeni su tretmani na manjim otvorenim vodama, dok će tretman protiv odraslih komaraca počinje čim se vremenske prilike stabilizuju.

– Kada pada kiša ne može da se radi tretman protiv komaraca, već je potrebno isključivo suvo i stabilno vreme bez izrazito visokih ili niskih temperatura. Za avionski tretman je važna i brzina vetra koja ne sme da prelazi jedan metar u sekundi. Očekujemo specifičnu godinu, sa dosta komaraca, približno kakva je bila 2014. godina kada su bile poplave – izjavili su za medije u Službi za komunalne poslove.

U Subotici tretman protiv komaraca ove godine sprovodi grupa preduzeća “Oris” iz Sombora, “Sani Eco Vita” iz Lazarevca i “Racom92” iz Beograda. Vrednost radova je 12,5 miliona dinara.

 

BLIC

 KOMENTARI

 1. Margita Stracenski kaže:

  Kod nas u Osijeku komaraca ima milijuna .Ne možes prosetati ni sjediti pored Drave. A u Tenji nas su vec pojeli ..Jutros sam izasla da polijem cvjece ali nisam uspjela .

 2. Pišta ebač kaže:

  Kod nas na Teslinom ih uopšte nema. Ne morate prskati baš je super al zato ja prskam svako veče.

 3. Lenin kaže:

  @Margita Stracenski
  Ni kod nas na Kelebiji nije podnošljivija situacija.Juče uveče ,dok sam zalivao papriku i paradajz,samo su me četiri uspela ujesti.Pola sata sam češao noge i lakat iako sam odmah namazao sa sirćetom.Čim odem u grad,pravac u drogeriju ili apoteku,da kupim preventivno sredstvo.U stan nam ne ulaze,jer je žena postavila pored vrata saksije sa biljkama koje teraju komarce i muve.

 4. Subotica moj grad kaže:

  Vreme je idealno, sta cekaju,valjda radni dan

 5. Rax kaže:

  Ja mislim da su mogli danas i sutra da odrade. Ako vec ne moze na vreme ni jedne godine da se odradi,onda valjda moze da de plati da se uradi za vikend. Jedino resenje je da nam neki vazan covek ili neko njima od znacajan dobije neku jacu bolest od komaraca, kako bi znali kada treba da suzbijaju. Svake godine nam ukinu suzbijanje krpelja i komaraca. Kome li odu ti novci?

 6. Sta sad? kaže:

  Bice tamo krajem avgusta.

 7. Komentator kaže:

  Sada nema kiše, a ni za čitavu nedelju ne najavljuju padavine, samo lepo vreme.
  Ako sada to ne odrade, to prskanje protiv komaraca, svaka im čast, onda nas nadležni sigurno stalno lažu i zamajavaju, zarad svog džepa.
  Ovoliko komaraca u životu nisam video.
  Izgleda da je neko strašno lažljiv, neodgovoran, alav na pare i neprijatelj svog sopstvenog stanovništva.
  Sad ćemo ove nedelje napokon saznati šta je od ovih tvrdnji ISTINA.

 8. Ja kaže:

  Beograd, Novi Sad, prskanje je ovaj vikend… samo kod nas odlazu, a vreme je idealno.

OSTAVITE KOMENTAR