Otac, sin i ćerka gajili tonu marihuane u Kanjiži

Članovi porodica Lakatoš i Molnar iz Malih Pijaca kraj Kanjiže uhapšeni su u akciji policije zbog sumnje da su uzgajali i krijumčarili čak 1,25 tona marihuane namenjene evropskom narko-tržištu.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Jozef Lakatoš (49), njegov sin Edvin (33) i ćerka Edina (22), te Ervin Molnar (26) i njegov brat Endre Molnar (19).

Policija je najpre zaustavila vozilo u kojem su se nalazili Lakatoši, u blizini njihovog atara, a kod osumnjičenih oca i sina, Jozefa i Edvina, pronašla je dva kilograma marihuane spakovanih u najlon kesu. Pripadnici MUP zatim su krenuli u pretres stana i drugih prostorija, kada je kod Edine, u torbici, pronađena izvesna količina marihuane.

marihuana

Dalji pretres odveo je inspektore na susednu njivu. Tamo je otkriveno najmanje 340 stabljika indijske konoplje, visine preko dva metra, ukupne težine oko 1,25 tona.

– Zasad je bio skriven u kukuruznoj njivi. Policija je čekala pravi trenutak da reaguje i pohapsi uzgajivače – kaže za “Blic” izvor upoznat sa slučajem.

Kako saznajemo, uzgajanjem, obradom i preprodajom marihuane bavili su se Lakatoši, pre svega Edvin, koji je vodio posao, a koji je novu 2016. godinu proslavio u Holandiji, gde je verovatno kupio i seme za konoplju.

marihuana2

Foto: Privatna arhiva Edina Lakatoš

Nakon hapšenja Lakatoša, uhapšeni su i Ervin i Endre Molnar, koji su u poslu sa drogom imali ulogu distributera marihuane, odnosno bavili su se prebacivanje narkotika u Mađarsku i održavali su kontakt sa tamošnjim dilerima. Lakatoš i Molnari nisu ulični dileri. Prema obaveštajnim informacijama kojima raspolaže MUP, oni su se uzgajanjem i švercovanjem marihuane bavili na veliko. Droga koju su uzgajali i prebacivali u Mađarsku bila je namenjena i mađarskom ali i tržištu zapadne Evrope.

Osumnjičenima je juče određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni tužilaštvu u Subotici.

ervin

Ervin Molnar

 

Kuće, motori, džipovi, „bembare“…

Prema nezvaničnim informacijama, Lakatoši i Molnari godinama su se bavili narko-biznisom. Od trgovine marihuanom živeli su i više nego dobro. Meštanima Malih Pijaca i Malog Petka, sela u okolini Kanjiže, poznato je da Lakatoši imaju četiri ili pet kuća u ovom mestu i okolini, a poseduju i nekoliko luksuznih džipova. Molnari su, s druge strane, skloniji luksuznim BMW automobilima, čijim su se voznim parkom ponosili.

 

BLICKOMENTARI

 1. Lenin kaže:

  Ajde sad to proslediti Nizozemskoj za dobre parice.A za te pare delite džaba Diazepam,Bromazepan i rakiju,da narodu bude sve ravno pod tabanima naprdnjačke vlasti.

 2. Mister No kaže:

  Svaka čast pripadnicima MUP-a za akciju. Kazne za ovu vrstu ‘delatnosti ‘ su u Srbiji smešne bile. Zbog minimalnih kazni mnogi gaje marihuanu umesto paradajza. Da li su kazne pooštrene ?

 3. pajo kaže:

  Odkad se meri i stabljika i busen ? Dali se i to da zamotati>??? Dali je ta opojna materija u svim delovima biljke?

 4. Voss kaže:

  Zoltán

 5. Limun kaže:

  Molnari vozili BMW-stare 30 godina boze koliko vi novinari lažete to je neverovatno…

 6. X-MEN kaže:

  MISTER NO , MINIMALNA KAZNA JE 3 GOD A MAXIMALNA 12 GOD ZA OVO DELO, A OVI ĆE DOBITI OKO 5-6 GOD , A 3 GODINE NIJE MALO, VERUJ !!

 7. roki kaže:

  prvi put da su objavljena puna imena i prezimena okrivljenih pre sudjenja, pa jos i sa sve slikama. Nesto tu ne stima

 8. roki kaže:

  zivopisna porodica, od ovoga bi se mogao napraviti i film. Lepa prica, bajka za malu decu

 9. White-Man kaže:

  Pravi porodični posao, spada u srednja preduzeća

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =