U karateu ostvaruje snove

Milan Poledica, član karate kluba Enpi u karateu je ostvario sportske snove. Aktuelni je prvak države i sveta, koji uvek teži ka još boljim rezultatima.


– Počeo sam da treniram kad sam imao četiri godine. U vrtiću je bio otvoren klub i majka je odlučila da me upiše, da se više aktiviram i steknem navike. Već na tim prvim časovima mi se karate dopao i nastavio sam da treniram- priča Milan.

 

Ističe da se početaka uvek rado priseti, jer je nakon toga sve postajalo ozbiljnije i značajnije.

 

– U početku je bilo jako zanimljivo, trener je uvek postavljao poligone spretnosti i uvek je bilo nesto zabavno… Prvo takmičenje mi je bilo u Subotici kada sam osvojio prvo mesto i za nagradu dobio kimono, to mi je bio jedan od najlepših dana i uvek kada se setim toga uvek se slatko nasmejem…

 

Turniri su se ređali, kao i Milanovi uspesi. Karate je postao sport u kojem nema granica za njega. Sa gotovo svakog takmičenja se vrati sa medaljom.

 

– Imam oko 1000 medalja, ali nadam se da će ih biti još. Najveći uspeh mi je osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj kada sam u finalu odradio odličan meč protiv takmičara iz Engleske, na tu medalju sam najviše ponosan.


Prošlu godinu je obeležilo učešće na Svetskom prvenstvu u Milanu na kojem je sa reprezentacijom Srbije ponovo imao puno uspeha.

 

– Osvojio sam zlato na svetskom prvenstu u borbama u seniorskoj konkurenciji i srebro u borbama ekipino, i ponovo smo pokazali da u našoj reprezentaciji ima odličnih takmičara. Bavljenje karateom mi je omogućilo da putujem i obiđem mnoga mesta. Iako sam posetio mnogo gradova, mogu reći da mi je najlepše kod nas u Srbiji.

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR