U karateu dosegao zvezde

U toku dosadašnje karijere u karateu je otkrio mnoge tajne, ali Đorđe Vuković, član karate Kluba Enpi, u ovom sportu još uvek pronalazi motive i nove izazove za dalji rad.

U svet ove borilačke veštine ušao je sa pet godina. Medalje, vežbanja, putovanja i sticanje novih prijatelja sve to je uticalo da se u potpunosti posveti ovom sportu.

 

— Već posle prvog treninga sam se pronašao u karateu. Ne bih mogao da kažem šta mi se posebno dopalo, u karateu sam dugo, jer jednostavno volim ovaj sport i ljude sa kojima sam na svakom treningu, takmičenju.. — priča Đorđe, učenik drugog razreda Srednje ekonomske škole „Bosa Milićević”.

Prošla godina je bila veoma uspešna za Đorđa. Na Evropskom i Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije pokazao je svoje umeće u veoma jakoj konkurenciji.

 

— Najznačajnije medalje iz prošle godine su sa Evropskog šampionata iz Bukurešta gde sam zauzeo drugo mesto i sa Svetskog prvenstva iz Milana gde sam osvojio zlatnu medalju u apsolutnoj kategoriji u konkurenciji kadeta.

Sa svakog takmičenja nosi lepe uspomene. Ipak po neki meč i način na koji je došao do medalje pamte se duže i prepričavaju.

 

— U Milanu je bilo odlično. Izdvojio bih finalni meč koji sam radio sa drugom iz reprezentacije i u kojem sam bio maksimalno skoncentrisan, tako da sam uspeo da se „osvetim” za poraz iz finala Evropskog prvenstva. Najdraža mi je zlatna medalja sa Svetskog prvenstva iz Kaorlea pre četiri godine, zato što sam tada u prvom meču uspeo da se vratim u borbu, iako sam gubio sa 2:0, a na kraju i da osvojim prvo mesto — kaže Đorđe koji za sada ima  oko 170 medalja, od toga otprilike 100 zlatnih.

 

Zahvaljujući karateu obišao je mnoga mesta u Evropi, ali Milano je na njega ostavio poseban utisak.KOMENTARI

 1. abrakadabra kaže:

  Bravo Đorđe!

 2. Lane kaže:

  DJOLE UBICA JEDAN JE DJOLE UBICA DJOLE UBICA JEDAN JE DJOLE UBICA

 3. bivsa kaže:

  voli te tvoja ljubav <3

   

OSTAVITE KOMENTAR