U korpi samo osnovne namirnice

Promet robe u januaru je za čak 26,2 odsto manji nego u decembru. Kupuje se samo osnovno, a preskaču slatkiši, sokovi, sirevi, namazi, pišu Novosti.

 

Kupovna moć građana Srbije dramatično opada. Promet robe je u januaru za čak 26,2 odsto manji nego u decembru! Na međugodišnjem nivou, u odnosu na isti mesec prošle godine, prodaja je niža za 9,3 odsto.

 

Cene u Srbiji za godinu dana u proseku su povećane 12,8 odsto, ali svaki odlazak u prodavnicu to demantuje. Nema proizvoda koji proteklih meseci nije poskupeo.

 

Izveštaji trgovaca pokazuju da je od početka godine, u proseku, za 15 odsto opala prodaja mleka, pavlake i jogurta, za petinu mesa i konzervirane robe, dok je kod pojedinih čokolada i slatkiša taj pad dostigao 30 odsto! Pazare se samo najosnovnije namirnice, a sve je slabija prodaja skupljih slatkiša, sokova, sireva, namaza, suhomesnatih proizvoda.

 

Četvrtina potrošača meso kupuje povremeno, a 28 odsto njih znatno je smanjilo kupljene količine. Građani sve ređe odlaze u takozvane velike kupovine, obazriviji su u potrošnji jer im mesečna primanja ne dozvoljavaju više, pokazuju poslenja ispitivanja tržišta.

 

Novosti/B92KOMENTARI

 1. pa da kaže:

  Ne treba se čuditi! Biće još i gore

 2. O()O kaže:

  Ma kakvi, pitajte Jorgovanku, ona kaže da nam se sve to samo pričinjava.

 3. Mile kaže:

  Daj boze da bude jos i gore i ovako predobro zivimo. Svi cutimo, dakle svakom je potaman.

   

 4. Kirdžijaš kaže:

  Nema nam druge nego se opet “prisajedinit”,ovaj put s Evropom i nacrtat sliku za uspomenu jel ako opet promašimo ko prvi put ode sve u propast.

 5. Limun kaže:

  Postaćemo kanibali uskoro ako se ovako nastavi,nema druge ! 

 6. Kirdžijaš kaže:

  Mliko nam je puno plišnja ko i država.Vajdar još kruv nije otrovan,al ko zna.Triba ist samo slanine i bilog luka….Više čovik ne zna šta ide i pije,da nekažem da oni što su gladni ni ne misle jel ima otrova u rani…..

 7. Kirdžijaš kaže:

  Kravije ludilo zavatilo političare…….

 8. vox populi kaže:

  Kirdžijaš:

  Mliko nam je puno plišnja ko i država.Vajdar još kruv nije otrovan,al ko zna.Triba ist samo slanine i bilog luka….Više čovik ne zna šta ide i pije,da nekažem da oni što su gladni ni ne misle jel ima otrova u rani…..

  Ćuti Kirdžijaš… 🙂  Dobro je da nam nisu pronašli aflatoksin i u pivu! A mož i da pronadju. Da mi iskoristimo priliku do tad?

OSTAVITE KOMENTAR