U kući „Iza duge“

Gradsko udruženje za pomoć osobama obolele od autizma iz Subotice je primer kako se integriše nevladin i državni sektor, istakao je državni sekretar Nenad Ivanišević. „Podržimo porodicu“ naziv je projekta koji je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podržalo sa 702 hiljade dinara, a realizuje ga Gradsko udruženja za pomoć osobama sa autizmom u Subotici. Pored toga, predstavnici AD „Tržnice“ uručili su udruženju trambolinu.

autizam

Dvadeset subotičkih porodica tokom leta će imati priliku da svoju decu ostave u „Kući iza duge“ od 9 do 15 časova. U tom periodu deca će učestvovati u raznim radionicama, biće organizovani izleti za njih i kvalitetno će provoditi vreme.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna u boračka pitanja ove godine je izdvojio 52 miliona dinara projekte udruženja građana. „Podržimo porodicu“ je projekat koji se realizuje od juna i u okviru njega će biti zaposlene četiri osobe.

Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo za projekat „Letnja informatička škola“ odobrio je 200.000 dinara. A.D. „Tržnica“ i u narednom periodu će da pomogne udruženje koliko može.

Od osnivanja Udruženja za pomoć osobama sa autizmom u Subotici renovirane su prostorije u kojima je ono smešteno, uređena je senzorna soba, koja je važan deo terapije za decu obolele od autizma. Udruženje ima deset stalnih saradnika.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR