U „Leonardu“ još 20 zaposlenih

U fabrici obuće za izvoz „Leonardo“ zaposleno je još 20 radnika zahvaljujući lokalnom programu zapošljavanja, po kome se iz gradskog i republičkog budžeta subvencionišu nova radna mesta i to 18 kroz lokalni program zapošljavanja (vrednost subvencije 2.680.000 dinara) i dve osobe sa invaliditetom po republičkom programu zapošljavanja osoba sa invaliditetom (vrednost subvencije 300.000 dinara).

 .

Radnici su primljeni u radni odnos na najmanje dve godine, od 1. oktobra, a po juče potpisanom ugovoru između Antonija Brotinija, vlasnika fabrike, gradonačelnika Subotice Saše Vučinića i direktora subotičke filijale NSZ Zlatka Panića, „Leonardo“ će dobiti oko tri miliona dinara.

.
Ovo je prvi lokalni program zapošljavanja koji raspolaže sa 7,84 miliona dinara, 4 miliona iz gradskog i ostatak iz republičkog budžeta, a subvencioniše 11 preduzeća u kojima će radna mesta dobiti 54 radnika u Subotici, Čantaviru, Ljutovu i Tavankutu. Prema programu, poslodavci dobijaju 130.000 dinara po radnom mestu, uz mogućnost dodatka od 20.000 dinara ukoliko se zaposle osobe koje teže pronalaze posao – žene, invalidi, Romi, mlađi od 30 i stariji od 50 godina.

 .

Krajem avgusta objavljen je prvi lokalni program zapošljavanja namenjen svim onim poslodavcima koji imaju nameru da otvorte nova radna mesta na teritoriji grada Subotice, rekao je Zlatko Panić.

 .

– Savet za zapošljavanje Grada Subotice odobrio je 11 programa zapošljavanja, ukupne vrednosti 7.840.000 dinara, kroz koje će zaposlenje naći 54 nezaposlena naša sugrađanina. Interesantno je da se većina poslodavaca kojima su odobrena ova sredstva bavi neposrednom proizvodnjom, ali poslodavci pritom nisu samo sa teritorije Subotice, već i iz Čantavira, Ljutova i Donjeg Tavankuta, kazao je Panić.

.
Fabrika obuće „Leonardo“ jedna je od najstarijih italijanskih investicija na severu Bačke, u kojoj je danas zaposleno 155 radnika.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 78 = 87

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: