U Ljutovu koriste mašinu koja je dosad neviđena u Evropi

Novi broj dodatka o poljoprivredi, hrani i životu na selu pod nazivom Imanje izašao je u današnjem Kuriru. U njemu predstavljaju najegzotičniju poljoprivrednu mašinu ikada napravljenu čiji se prvi primerak u Evropi nalazi u Ljutovu kod Subotice. Reč je o   samohodnoj prskalici i rasturaču veštačkog đubriva „imperador 3.0“ koji dolazi iz Brazila. Mašina koja je najveća i ujedno jedina takva u svetu omogućava da se brže rade dve povezane operacije, prihrana i prskanje, a sve to preko jednog prekidača koji se nalazi u kabini.

ljutovoKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Zaista je cudno da se Stara (nije pridev, to vam je ime kompanije koja proizvodi ovu mashinku) poljoprivredna mehanizacija ultra retko mogla videti u citavoj Evropi, iako su njihovi proizvodi u istom rangu od firme kakva je Claas. Istorija te firme je jos zanimljivija, posto je to porodica koja je posle WWII pobegla iz divne fashisticke evrope nakon drugog svetskog rata, preciznije iz Holandije u Brazil i tamo u miru nastavila rad i razvoj.

 2. Carioca kaže:

  Genijalan potez. Servisiranje i rezervni delovi se mogu caskom nabaviti iz Brazila a i mehanicar za odrzavanje stanuje evo tu odmah iza coska.

 3. Sojic kaže:

  Cena prava sitnica!!!

 4. Seljak u srcu i duši kaže:

  To su ti siroti poljoprivrednici što su do juče blokirali puteve i kukali kako nemaju zarade i rade iz hobija i navike. Država neka i dalje deli subvencije, a džipovima lux klase obilaze njive a u njima voze ovakve svemirske brodove…

 5. stormwatch kaže:

  @Seljak u srcu i dushi

  Ja nikada nisam upoznao sirotog poljoprivrednika u Subotici i okolini, svi prichaje da su siromashni i da nemaje shta ‘ist, a novci skriveni po salashima na nepoznatom broju mista.

 6. Mirko Zrenjanin kaže:

  Tako je. Uvoz i kompletan servis radi firma iz Vrsca,ne znam ime ali koliko sam nacuo iza tog coveka stoji sam vlasnik fabrike Stara.

 7. Coyote Nervosius kaže:

  A i novinar lupi i ostade živ.

  Takvih mašina 40 godina već kod nas, Agrokoombinati ih imali,
  ja se vozao sa njima sa dedom i ćaletom.

 8. Megille kaže:

  @ stormwatch , Nisi u pravu u vezi sa superpoljoprivrednom mašinom koji radi u Ljutovu. Naime bivši vlasnici tih imanja vraćaju se na mesto odakle su otišli nakon WW 2. Te njive su njihova imanja. A ti koji se šepure đipovima i luksuznim autima su samo njihovi ‘štromeni’ do momenta kada se oni pojave -pravi vlsnici. Jer ovi ‘vlasnici’ samo imaju ‘ đepne ugovore’ a pravi vlsnici su oni čijeim novcima se investira u njive u Vojvodini. Sve ove aktivnosti ispod žia obečana bivšim vlasnicima nemcima-austrijancima od strane naprednjakai demokrata… Blage veze ti nemaš…

 9. stormwatch kaže:

  @Megilee

  Wooooooooooooooooow, ti si jedan fantastican covek sa vezom, a u stvari ti sam nemas pojma.

 10. Megille kaže:

  @ stormwatch ,stvarno nisi obavešten ,naime dali znaš iznos koju će investirati Mađarska u Vojvodinu samo ove godine ? Neznaš ni to ? -investiranje u ‘vlasništvo’ bre…

 11. stormwatch kaže:

  @Megille

  Pa madjarska je i duzna da investira u Vojvodinu! Stvarno si smesan, nije to nista extra sto oni daju, to je ono sto moraju dati.

OSTAVITE KOMENTAR