U mraku zbog duga prethodnih vlasnika

Bračni par Nevenka Žižić i Muharem Amanovića iz Bajše kupili su kuću u drugoj polovini avgusta sa željom da mirno žive na selu. Počeli su da je sređuju, okrečili, postavili laminat i krenuli da sređuju instalacije. Pozvali su Elektrodistribuciju Subotica da provere da li je sve u redu sa brojilima, što su oni i potvrdili. Tada je Muharem radnicima Elektrodistribucije Subotica rekao da imaju jedno brojilo u plakaru, a oni su uvidom i pregledom zaključili da je reč o neovlašćenoj potrošnji i isekli im struju.

struja zica bandera

Ono što je trebalo da bude početak jednog lepog i mirnog života za Nevenku i Muharema pretvorilo se u mučenje jer su od 28. septembra u mraku.

“Isključili sa bandere, sasekli žice tamo. Skinuli nam sat, jedan odneli, jedan bacili dole, tvrdeći da to nije ispravno. Ja sad ne znam, ostali smo bez toga, oni traže neki priključak da mi platimo. Ja mislim da mi za to ništa nismo krivi i ganjaćemo se sa sudom”, kaže Muharem Amamović.

Njegova supruga zbog ovog slučaja ima i problema sa zdravljem.

“Imala sam problema. Slabije spavam, slabije jedem, pritisak mi je visok. Bila sam kod lekara, šećer mi je povišen što nikada nije bio slučaj”, kaže Nevenka Žižić.

U Elektrodistribuciji Subotica su nam potvrdili da su na osnovu zahteva novog vlasnika nekretnine izašli na teren i prilikom kontrole mernog mesta primetili neovlašćeno korišćenje električne energije. Prema zakonu odmah su ih isključili.

“U ovakvim situacijama mi stvarno gledamo, mi iz službe energetike, zajedno gledamo da izlazimo u susret potrošačima da budu što manje bez električne energije, s obzirom da je ovde jasno kakva je situacija – da su oni sami prijavili, jer nisu bili svesni ni šta se dešava u njihovim prostorijama”, objasnio je Nikola Milošević, rukovodilac sektora za podršku tržištu i smanjivanja gubitaka Elektrodistribucije Subotica.

Kada će biti uključena struja bračnom paru u Bajši za sada se ne zna. Međutim, da bi se potrošač ponovo uključio, on je u obavezi da podnese zahtev za ponovno uključenje službi energetike sa pratećom dokumentacijom i da snosi troškove ponovnog uključenja od oko 90.000 dinara.

 

RTVKOMENTARI

 1. suboticanka kaže:

  Citala sam negde da zakonski ne smeju da vam iskljuce struju…postoji neki zakon da niko ne sme da vam uzme osnovne zivotne uslove…tj vodu struju itd…probajte da se raspitate…

 2. zorandjala kaže:

  Naravno oni su za iskljucenje imali resenje suda u Subotici.Cvrc

 3. Anonimni kaže:

  djubrad jedna da je covek krao struju sigurno njim nebi rekao za to drugo brojilo,a i nisu odmah morali skinti brojilo.sad ni krivi ni duzni moraju platiti 90hiljada dinara da bi ukljucili struju,sto je po meni preskupo.treba naci osobu koja je stavila drugo brojilo i izvesti je pred sud i ona nek plati novo ukljucenje

 4. pista kaže:

  bolje da je precutao za ovo drugo brojilo

 5. Sve su to kaže:

  Đubrad smrdljiva,pa kako ne sečes struju milionskim dužnicima ? terajte se u p.m.

 6. Megille kaže:

  @ Sve su to Tako je ,oni ni porez na imovinu ne plačaju. Isto tako ko vodi raćuna o takozvanim stranim investitorima šta oni plačaju i šta ne?

 7. zorandjala kaže:

  One koji bez validnog sudckog resenja oduzmo porodici osnovno sretstvo za zivot uz krivicnu prijavu predati sudu.oni su mogli da vas predaju sudu da kradete struju i da sud odluci sta sa vama ovako su uklonili dokaze,i pokazali da su veci od drzave i da im niko nista nemoze .Sem onih sa druge strane zakona kojima ni u ulicu ne ulaze.Gde je ovde ono NIsam kriv dok se sudski nedokaze.

 8. zorandjala kaže:

  Izvinjavam se u Elektrodistribuciji ima puno divnih ljudi alj i onih drugih koji su srecom u manjini.Zato se nadam da ce ovaj slucaj biti resen na obostrano zadovoljstvo.

OSTAVITE KOMENTAR