U MZ Peščara nikla divlja deponija

U MZ Peščara, kraj puta uz Bajsku prugu, nedavno je nikla divlja deponija. Meštani ovog dela grada kažu da iako se smeće i ranije u par navrata nelegalno odlagalo na toj lokaciji, u ovolikoj količini ga nikad nije bilo. Nakon što je problem prijavljen rukovodstvu Mesne zajednice, o ovoj pojavi je obaveštena inspekcijska služba.

Divlja deponija se nalazi na pedesetak metara od Koparske ulice, uz Bajsku prugu, kojom vozovi odavno ne saobraćaju. Prolazeći tuda, pre par dana, Bela Kiš je uočio veće količine otpada.

Bela za sebe kaže da je zagriženi ekolog i da mu ovakve pojave smetaju, a i ranije se borio protiv nelegalnog odlaganja smeća. Počinioce bi, smatra on, trebalo strože kažnjavati.

Nakon što je Bela prijavio deponiju rukovodstvu MZ Peščara, upućen je dopis inspekcijsko-nadzornim službama, koje treba da izađu na lice mesta i utvrde činjenično stanje. Sledeći korak biće izdavanje naloga komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“ da se divlja deponija ukloni.

Iz MZ Peščara poručuju da ne veruju da će počinilac biti uhvaćen, već se samo nadaju da će problem što pre biti rešen.

Kako su se divlje deponije u ovom delu grada i ranije sporadično pojavljivale, problem je uglavnom bio rešavan uspešno, pa se nadalju će i sada to biti slučaj.

 

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Glagool kaže:

  Suboticani…

 2. !% kaže:

  ..treba postaviti kamere, i brzo ce se naci pocinioci..(iz kaznih ce se brzo nadoknaditi investirana sredstva u nadzornu tehniku..)

 3. Pajo kaže:

  I sta sad.?Sad CE izbori aktivisti SNjSa I zaleni hogijenicari CE pocistiti to.Za glass I paket za uzinu.

 4. croat kaže:

  !%
  Odakle tebi ideja da jedan duboko korumpiran i nakaradan sistem moze da uradi ista normalno. Ljudi (kreteni bolje reci) koji rade ovo su boranija, mogu da se zaustave vrlo lako ali je problem u tome da onda to znaci da drustvo mora da funkcionise a to nikom nije u interesu. Mi smo samo farsa od drustava, mrcvarimo se.
  Nesto sam razmisljao , Laban je izgradio aprtmane na moru, sta mislite kad bi mu presekao pare koje isisava od nas i da mu ostane samo to da radi da li bi bio uspesan? Ja duboko sumnjam, polako bi propao, dzaba mu to sve.

 5. Istina... kaže:

  “grad” koji se bez osnova kurči da je Grad i uklanja sve koji govore tu istinu.

 6. Punisher kaže:

  Bravo Bela!
  Belu za direktora Cistoce i zelenila i komunalne policije! Ovaj covek radi njihov posao, zasluzuje i da mu se isplati njihova zarada. Sve ispod toga je sviranje qrcu

 7. Balada o djubretu kaže:

  Mene zanima da li negde u Subotici postoji nekakva “pitoma” deponija gde bi gradjani mogli sami da dovoze i odlazu svoj otpad, umesto da ga razbacuju okolo. Meni se cini da je potrebna ista energija i jednako vreme za bacanje djubreta na sve strane, kao sto je i potrebna za jedno organizovano sredjeno i uredno odlaganje na zvanicnu i kontrolisanu deponiju onog smeca koje se ne moze odloziti u kucni kontejner ili kantu za smece.

 8. Dragi Điki kaže:

  @Balada o djubretu
  Na gradsku deponiju može da se nosi neka manja količina besplatno a ako je više onda se plaća. Tako onda kad neko ima prikolicu šuta ili kakvog otpada, ako hoće da uštedi ne ode na deponiju nego negde istrese pored puta.
  E sad kako se čistoći isplati više da ovamo drži rampu a posle čisti divlje deponije…

 9. Balada o djubretu kaže:

  @ Dragi Djiki

  Tako je to kada neko zbog svoje alavosti na novac, grabeci se za Dinar, izgubi deset puta vise novca.

OSTAVITE KOMENTAR