U MZ „Željezničko naselje“ obnovljeno nekoliko ulica – još 40 odsto čeka na asfalt

U MZ “Željezničko naselje” od početka godine nekoliko ulica dobilo je novi asflat, tucanik, kao i grebani asfalt. Još 40 odsto ulica u ovoj mesnoj zajednici čeka na rekonstrukciju ili asfaltiranje, a oko 50 odsto na izgradnju nove kanalizacije.

U prethodnim mesecima u MZ “Željezničko naselje”, asfaltirana je Hrastova ulica, a ravnanje, posipanje tucanika ili grebanog asfalta izvršeno je u ulicama Prizrenska, Edea Telča, Višnjička i jedan deo Timočke. Rađena je i rekonsktrukcija kolovoza 51. Divizije, koji je bio dosta uzan i u kojem je dolazilo do oštećenja vozila prilikom mimoilaženja. Ta ulica je, kako kažu iz ove mesne zajednice, sada proširena na 6 metara.

Od oko 70 ulica u ovoj mesnoj zajednici, oko 36 nije asflatirano, objašnjava sagovornik. Dosta toga urađeno je po planu za ovu godinu, kao što Hrastova ulica i 51. Divizije, ali nešto od radova pokrenuto je zahvaljujući pritiscima meštana, kao što je slučaj sa Timočkom, Prizrenskom i ulicom Edea Telča. Ono što između ostalog nedostaje jeste, kako sagovornik objašnjava, biciklistička staza na deonicama Jovana Mikića, 51. Divizije i Partizanskih baza, sve do Kireške ulice, što ugrožava bezbednost biciklista

Takođe, mesnoj zajednici za narednu godinu ostaje da reši jedan od najvećih problema, a to je izgradnja kanalizacije, ne samo ulične već i kolektorski pravci – Jovana Mikića od Kosovkse ulice, kao i Kireški put do kružnog toka, gde su trenutno radovi na izgradnji nekoliko stambenih zgrada.

RTV Yu eco


KOMENTARI

 1. Balaton Marija. kaže:

  Nazalost za kraj Koste Trifkovica ulice i Bog zaboravio.Ni,Trotoar nemamo,kamoli asfalt!!!

 2. Mc kaže:

  Mogli bi malo i internet da obnove! K.O. Novi grad a od novina ni korenja!

 3. Antonija Merković kaže:

  A Avalska……koliko peticija, molbi, neka neko dođe i vidi, do pola asfaltirano pa se stalo, zašto??????

 4. Casper kaže:

  Hitno nova rasveta u najprometnijoj ulici Somborski put!!! Jako je mracna,a crnih ima na sve strane…

 5. Prozivka kaže:

  Samo vi glasajte za ove što naše novce šalju da se gradi beograd na vodi…
  Jel znate koliko Subotici ostaje para od poreza? Jel znate da je nedavno vladar umanjio budžet grada? Jel znate da nema para u gradskoj kasi? Jel znate… ma… ne vredi!
  Pogledajte farmu, parove, pink.. sve će vam biti lepo. Unuci će vam po blatu hodati!

 6. Šanji kaže:

  Resavati kanalizaciju !!

OSTAVITE KOMENTAR

+ 24 = 25