U Novi Sad auto putem? Nikako!

Putovanje će se odužiti za sat a možda i tri. Na naplatnoj rampi Sirig, prema Subotici, kolona u nedogled čeka da plati putarinu. Autoput čiji smisao postojanja treba da bude brži i efikasni transport robe i putnika, na ovoj tački to prestaje da bude. Iako sve blagajne redovno rade, one nisu u mogućnosti da to čine efikasno. Kilometarske kolone čekaju da plate nešto za šta bi njima trebalo da bude plaćeno nakon dva i po sata oduzetog vremena života, benzina i živaca. Pomnoženo sa hiljadama putnika koji su oštećeni na ovaj način dolazi se do ogromne štete koju niko ne registruje.

Putnici koji auto put do Novog Sada ili Beograda koriste da bi  stigli brže nego što bi to bilo po starom putu, u petak su pred Novim Sadom čekali više od sat vremena a u subotu u povratku dva puta duže. Ko se sprema na isti put neka se naoruža strpljenjem ili još bolje, neka krene starim drumom.

?KOMENTARI

 1. Vucicu Pederu kaže:

  Banana

 2. Dulicu pederu kaže:

  iz godine u godinu se povecava broj vozila u tranzitu. mislim da nova naplatna rampa kod Subotice nece imati kapacitet za taj saobracaj. a za par godina nece biti dovoljne ni dve trake. Da li ste isli leti od Budimpeste prema Horgosu? E to su guzve… Veliki deo Rumuna ide trasom budimpesta- Segedin-Rumunija…

 3. Pera kaže:

  Sramota za drzavu,svi uvode vinjetu a nasi krelci jos rampi.

 4. Anonimni kaže:

  Sto se nezavede naplata kao u Austriji i Madjarskoj kupis unapred za 10 dana za sve autoputeve !

 5. BiberPapar kaže:

  AV …AV…AV… ja volim svog brata!

 6. driver kaže:

  kad Rumuni zavrse autoput a to ce biti uskoro vise niko nece ici preko SRBIJE ,ČEKAJ NA GRANICI ,ČEKAJ NA NAPLATNIMA ,ITD a o ceni putarine i kvalitetu puteva netreba ni pricati!!

 7. Komso kaže:

  Tek cete videti koje sreanje su napravili od naplatne rampe pre subotice umesto da je ostala gde su je poceli praviti, ali sve je to malo SVM-a!!!

 8. Miša_Su kaže:

  Neko od projektanata je morao da zna da velik deo bulumente vozila koja u ovo doba godine prođe naplatnu rampu Bubanj Potok, uglavnom završi na graničnim prelazima ka Mađarskoj, odnosno na delu auto puta Novi Sad – Subotica. Ako se to i ne zna, postoji jednostavan način da se to sazna – brojanje (ili jednostavno pitate carinike koliko je vozila kada izašlo ili ušlo u zemlju). Onda se na osnovu broja vozila, srednjeg vremena opsluge i maksimalnog dopuštrenog vremena zadržavanja klijenta u sistemu (tzv. “interval strpljivosti”), prilično jednostavno proračuna broj kanala za oposlugu. Sve to ne bi bilo toliko komplikovano i skupo da se uvedu vinjete, kao što se to radi u drugim “siromašnijim” zemljama.

 9. Posmatrač kaže:

  Iz Puteva Srbije su trebali puštati sva vozila bez ikakve naknade dok ne prođe najgori špic. Naplatiti nekome čekanje od tri sata u koloni (toliko se čekalo u subotu) je sramotno!

  To da smo normalna država, kao što nismo… razumljivi su zastoji nastali izvanrednim događajima, tj. saobraćajnim nesrećama, vremenskim nepogodama i sl, ali ovo je krivica isključivo ovog nesposobnog javnog preduzeća, tj. države.

  Treba sad putnici iz EU da se udruže i podignu tužbu zbog maltretiranja, pa neka se posle ovi češu… sutra će izaći podatak kako Srbija nikad u istoriji nije imala više prihoda od naplate putarine, bez ovih neprijatnih detalja naravno…

 10. kaja kaže:

  To je zato sto ćutimo.. i može im se.. Čekaš toliko pa ti još i naplate. Šta????

OSTAVITE KOMENTAR