U opremu subotičke bolnice uloženo pet miliona evra

U Opštoj bolnici u Subotici instalirana je, u proteklih pet godina, medicinska oprema u vrednosti od oko pet miliona evra, istovremeno je smanjen broj zaposlenih, ali i povećan broj ostvarenih operacija, izjavio je direktor te zdravstvene ustanove dr Goran Bićanin.

 

On je prilikom posete delegacije Skupštine grada Subotica, predvođene gradonačelnikom Modestom Dulićem, izjavio da je u proteklih pet godina najviše napora uloženo u rekonstrukciju bolnice, njenom infrastrukturnom opremanju, nabavci savremene opreme, uspostavljanju kvalitetnog informatičkog centra i unutrašnjoj organizaciji radnih mesta.

“Posebno sam ponosan na adaptacije Odeljenja za ginekologiju i nabavku opreme. Kada se sve sabere, od 2007. godine je, samo u medicinskoj opremi, blizu pet miliona evra ušlo u Opštu bolnicu Subotica”, rekao je Bićanin istakavši da je završeno još jedno veliko ulaganje – postavljanje 144 solarna kolektora u krugu Bolnice.

 

On je kazao da je ponosan i na IPA programe prekogranične saradnje na određenim projektima koji su realizovani sa partnerima iz Mađarske i koji će biti nastavljeni i u narednom periodu.

 

“Prvi je projekat “GynEndo”, koji je na 3. Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, održanoj u septembru prošle godine u Beogradu proglašen kao najbolji projekat u Srbiji od strane šefa delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera. Drugi projekat je “Multscler”, koji se odnosi na multidisciplinaran pristup lečenju Multipla skleroze” – naglasio je Bićanin.

 

Govoreći o planovima za budući period, dr Goran Bićanin je rekao da će se raditi na boljoj unutrašnjoj organizaciji Bolnice, odnosno preraspodeli odeljenja u bolnici i definisanju broja postelja korišćenjem postojećih resursa u cilju pružanja kvalitetnijih usluga zdravstvene nege, razvoju informatike i osnivanju Centra za reproduktivnu medicinu i vantelesnu oplodnju. Poseban izazov je izgradnja angio sale i akreditacija Opšte bolnice.

 

On je saopštio da je u Opštoj bolnici u ovom trenutku broj zaposlenih 1.161, što je za 186 ljudi manje u odnosu na 2004. godinu.

 

Prema njegovim rečima, prošle godine hospitalizovano je 23.513 bolesnika, a ako se dodaju i 6.073 pacijenta koji su lečeni u dnevnim bolnicama, onda je oko 30.000 građana iz Subotice, Severnobačkog okruga i okolnih regiona lečeno u subotičkoj Opštoj bolnici. Prošle godine ukupno je urađeno 237.856 pregleda.

 

Bićanin naglašava da je u prošloj godini urađeno i 11.091 operacija, dok je pre šest godina prosek bio između 7.000 i 8.000 operacija.

 

Tanjug, RTVKOMENTARI

 1. Suboticanin kaže:

  Sve je to okej, ali molim krevetninu promenite jer je to nezamislivo kako izgledaju cebad, jastuci, prostirke i drugo, ocaj!!!

 2. biba kaže:

  u vezi sa posteljinom, ne samo da je nemaju negu su na prijemu pitali: “Da li smo doneli jastuk?!”  NEEEEEEEEE, da nije trebalo i krevet možda?!

 3. ...... kaže:

  FUJ !Za kaznu u tome neka spavaju direktor i njegovi saradnici ! Gospodo i ovakvi detalji govore o vama. Zato : suboticka bolnica = fuuuuuuuj!

   

 4. ponosni penzioner,doduše neisplaćeni kaže:

  za informaciju svima,zaposleni se za  sve ovo ništa ne pitaju,a tretirani su kao stoka.Sve odluke donose visoko obrazovani dođoši,koji su stigli ovamo sa najlon kesom i punom glavom znanja.E,pa sad izvolite,hteli ste ih,nate!

OSTAVITE KOMENTAR