U ovoj fazi završetka pozorišta dobijamo dve scene – kamernu i eksperimentalnu

Glumci, tehnika i uprava subotičkog Narodnog pozorišta, sa nestrpljenjem očekuju trenutak kada će napokon ući u novo, obnovljeno i dograđeno pozorište. Doduše, ono će i dalje biti nezavršeno, jer predstoje još radovi na glavnoj pozorišnoj sali koja treba da bude vraćena u pređašnje stanje.

– U ovoj fazi završetka pozorišta mi dobijamo dve scene: kamernu i eksperimentalnu. Kamerna ima između 100 i 150 mesta, a eksperimentalna dozvoljava modifikacije u zavisnosti od zamisli reditelja i moći će da primi između 100 i 300 gledalaca. U obe sale montirane su najsavremenija zvučna i svetlosna oprema i izolacija. Ove scene su jedinstvene ne samo u našoj zemlji, već i u Evropi – kaže za „Politiku” Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta u Subotici.

Kad je reč o radovima na pozorištu predstoji još faza završetka onoga što se naziva koncertna sala, a u pitanju je velika pozorišna scena koja će se, kako je zamišljeno, koristiti i za predstave i za nastupe baleta, ali i koncerte.

S rekonstrukcijom zaštićenih osnova teatra iz 1854. godine i njegovom dogradnjom pozorište je dobilo 14.600 kvadratnih metara prostora, a oko 41 odsto namenjeno je za komercijalne sadržaje. Upravnik Nikolić objašnjava da su im obezbeđene dve probne sale, oko 40 prostorija za zaposlene, upravu, tehniku, marketing, 15 garderoba…

 

PolitikaKOMENTARI

 1. Djuka kaže:

  Hahhahhaha, kakvi bohoci jbt…

 2. Rajko kaže:

  Znaci bili su u pravu ovi sto su komentarisali da ce se otvoriti samo trecina pozorista.

 3. Bog je ljut kaže:

  Izdržite ljudi moji, ostalo još samo 7832201 faza koji će koštati Subotičanima još oko 20-30 miliona evra!

 4. Churchill kaže:

  Čerčil bi rekao:
  Ovo nije kraj završetka pozorišta
  Ovo nije ni početak kraja
  Ali je kraj jednog početka

 5. pista kaže:

  Koliko li ce kostati odrzavanje?

 6. Trovach kaže:

  @Churchill…Takodje je rekao „Boricemo se na plazama, ulicama, u brdima, sumama, u vazduhu, na moru i nikada se necemo predati!“

 7. L. Botić kaže:

  Odlično, nego koliko ima zaposlenih u pozorištu, da li se znaju troškovi održavanja (struja, grejanje, voda, čišćenje.. popravke) pa shodno tome da li su formirane cene za tih 41% (6000 m2) koji bi valjda doprineli održivom postjanju preostalih 59% (cca 8600 m2) i kada ide javna ponuda toga ?

  .. ono verovatno postojeći gracki prostor zvrji prazan (ne izdat) o centru jer se čeka ovo a prodate lokacije privatnom sektoru su popunjene, ne?

  Zasita se nadam da ovaj projekat u našem beglerbegluku (pašaluku) zaživeti te da će beglerbeg (paša) časno prepustiti mesto nekom drugom, sve sa svojom svitom kome je naš ejalat samo usputno radno mesto.

  Eto zalajah na elektronski mesec .. (madaa .. ona privatna kamera na uglu dve ulice je pokazala da i u našem pašaluku raja zna da skoči na noge lagane, pa možda konačno sve kamere grada dobiju upotrebnu vrednost za prebrojavanje 😉 )

 8. Mozakss kaže:

  I da poloze racune svi opstinski celnici unazad 20 god..ko je se gde i koliko ugradio..od farbe ,preko lustera,crepova,klupa,greda sanitarija,elektro opreme itd..pa d ase vidi cena skadra na bojani od milion eura..
  Pa da svi zaigraju na glavnoj bini,sa lancima oko nogu..

 9. Brane kaže:

  Uređujući okolinu pozorišta ukinuli su barem 15-16 parking mesta, ako ne i više. Dva kod Rajfajzena, dva odmah prekoputa kod biblioteke (invalidska), dva ili tri parking mesta u Cara Dušana sa strane biblioteke i nekih 8-9 u Nušićevoj iza pozorišta. Sužen je kolovoz i u Nušićevoj i u Cara Dušana, i ispred biblioteke i u Braće Radića. Zabole me baš, koliko će scena imati to prokleto pozorište. Koliko ste naših para potrošili na njega za ovih 17 godina, ne pada mi na pamet da pogledam ni jednu predstavu u njemu. Smučilo mi se više vaše pozorište. Iz ove vesti se vidi da uopšte ne planiraju da ga ikada konačno završe. Čuj ti to, 40 prostorija za zaposlene, upravu i marketing. 15 garderoba. Toliko nema opera u Sidneju. Jeste normalni vi?
  Interesuje me kuda ćemo prolaziti kolima i gde se parkirati. Interesuju me stvari koje će mi olakšati život u ovom gradu.

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 7 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: