U parkovima “Dudova šuma” i “Prozivka” otvoreni prostori za pse

U parkovima “Dudova šuma” i “Prozivka” u Subotici danas su otvoreni prostori za pse. U njihovo uređenje lokalna samouprava investirala je 3 i po miliona dinara, a gradonačelnik Bogdan Laban najavio je da će jedna takva oaza za kućne ljubimce biti otvorena i na Paliću, a u Subotici još tri.

Ovaj lepi haski zove se Zver, ali je, suprotno svom imenu, veoma živahan i umiljat. Obožava da se igra sa svojom drugaricom Frejom. Subotičanin Uroš Šagovnović veoma je zadovoljan što je u “Dudovoj šumi” u Subotici otvoren park za pse pa će njegovi ljubimci sada imati gde da se igraju, a da nikome ne smetaju.

“Značiće puno da su u ograđenom mestu i da će moći da se igraju bez problema, da ne moramo da brinemo”, rekao je Uroš Šagovnović, vlasnik pasa.

Ideja za otvaranje parka za pse u “Dudovoj šumi” nastala je prošle godine, tokom akcije za pružanje pomoći Ajši psu kome je u saobraćajnoj nezgodi bila povređena kičma, a koji je sada udomljen u Engleskoj. U tome je učestvovalo i Udruženje ljubitelja pasa “Subotičke njuškice”, koje je tokom šest godina sklonilo sa ulice 300, a udomilo oko 200 pasa.

“U svakodnevnom radu i druženju sa ljubiteljima pasa i ljudima koji su udomili pre od nas smo primetili da postoji potreba za tim da postoji jedno mesto gde ljubitelji pasa mogu da se okupljaju, da socijalizuju svoje pse, da se druže međusobno i zajedno sa ljubimcima”, rekla je Beti Horvat, udruženje ljubitelja pasa “Subotičke njuškice”.

Park za pse u “Dudovoj šumi” simbolično je otvorio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban koji je izrazio zadovoljstvo što je i Subotica među gradovima u Srbiji koji na ovaj način iskazuju brigu za najbolje čovekove prijatelje.

“Siguran sam da će ovo obradovati mnoge vlasnike kućnih ljubimaca, kao i mene samog, gde ćemo moći da ih pustimo da se slobodno igraju, trče i gde će se malo više voditi računa o samoj higijeni, na zadovoljstvo svih građana”, rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Kao u “Dudovoj šumi”, uređen je i otvoren prostor za pse i u parku u naselju “Prozivka”.

U uređenje ova dva parka lokalna samouprava investirala je ukupno 3,5 miliona dinara, a kako je najavio gradonačelnik Bogdan Laban, takve oaze za kućne ljubimce biće uređene i kod Otvorenog univerziteta, kod pijace u “Teslinom naselju”, u “Malom Bajmoku” i na Paliću.

 

RTV

 KOMENTARI

 1. Munemjea kaže:

  Otvorili su igraliste za pse a Subotica nema azil?

 2. Vlado kaže:

  15.000e? 100m takve panelne ograde sa ugradnjom je oko 1000e. Te “sprave” ni jedna nije skuplja od 200e (ima i za 50e) i ima ih 10 komada i par parkovskih klupa. U najskupljoj varijanti to kosta 3000e. Da li bi neko iz lokalne samouprave imao hrabrosti da iznese cenu svake stavke i radova? Ili je to “provizija” od 500%?

 3. Atlas kaže:

  Jupiiiii, moraju i kuce negde da se igraju, ne mogu stalno u kući.

 4. Best kaže:

  Treba ugoditi psima, ali toliko gladne dece, bolesnih, beskućnika, ljudi koje rovare po kontejnerima. I kuci će biti lepše kada mu je gazda zdrav.

 5. Realno.. kaže:

  Ala se neko nakrao para,pa kako 3 miliona za to ?!!?

 6. Salamander kaže:

  Lepa je ideja i podržavam izgradnju ovakvih parkova ….samo ste malo preterali sa ugradnjom. Za tih 30.000 Eur mislim da se mogli više toga uraditi a ne samo ograda i par drvenih ukrasa. Kao što je @Vlado već naveo za hrabrost, a ja dodajem kako vas nije sramota da tako očigledno kradete?

 7. ludilo kaže:

  Ovo nije lopovluk, ovo je ruganje suboticanima otvoreno u lice. Koliki moras biti idiot da ovoliko krades?
  Bilo koja komisija koja bi izasla na teren ovih dveju kerećih igralista, bi mogla u dinar da izracuna koliko su ovi radovi kostali.
  Ovi su se preterano opustili. Ko im garantuje da kada dodje neka druga vlast da se nece pokrenuti pitanje lopovluka. Lepo izadje neka komisija, popise cene radova i uporedi sa potrosenim parama. I kada se utvrdi razlika od 10 puta, neko će da završi u ćorci kao sto bi Šojić rekao.
  Doci ce i ta vremena iako to sada izgleda neverovatno

 8. Džezualdo kaže:

  Teritorija grada Subotice obuhvata više od onoga što se vidi s tornja Gradske kuće. Oni koji su bliže tornju dobijaju parkove za svoje pse, a oni koji su dalje i koji žive po okolnim selima? Kada ste pročitali da je obnovljen ili napravljen park u Starom Žedniku, Ljutovu, Bikovu, Đurđinu, Tavankutu za Ljude?! U selima oko Subotice živi 40000 diskriminisanih ljudi.

OSTAVITE KOMENTAR