U planu i novi deo Pozorišta

Kada je reč o nastavku radova na rekonstrukciji i izgradnji zgrade Narodnog pozorišta, gde na novom delu treba da se urade krov i kompletno fasade prema Korzou i prema Zelenoj fontani, a objekat sa svih strana potpuno zatvori, gradonačelnik Jene Maglai za Subotičke novine kaže:

“U pitanju je ukupno 225 miliona dinara, zajedno sa sredstvima Pokrajine, Republike i Grada, ali očekujemo da će ovaj posao biti prenet u 2016. godinu. Važno je da smo krenuli i da se na nastavak radova ne čeka još tri ili pet godina. Što se tiče starog dela, unutrašnji radovi trebalo bi da krenu dogodine, za čega ćemo predvideti sredstva u budžetu i mi i Pokrajina i Republika, i nadam se kada budu kompletno završeni da će nešto sredstava ostati i za uređenje unutrašnjosti novog dela”, kaže Maglai.

pozoriste 3KOMENTARI

 1. jasso kaže:

  Samo jedno pitanje za gospodina gradonacelnika,kad ce stici iz republickog budzeta jos para,mislim osim tih nekih tridesetak miliona sto je vec navodno stiglo,sve dosad sto je uradjeno je placeno iz budzeta pokrajine i grada,stalno lizete dupe naprednjacima,ali izgleda dzabe,samo pitam…

 2. šekspir kaže:

  Kultura u Subotici je umrla već odavno, to gradjani osete na svakom koraku, a ovo što gradonačelnik priča -priče koje se prenose sa kolena na koleno!

 3. Alisa u Zemlji čuda kaže:

  Tri subotička „sveta trojstva“ kako ne treba započeti gradnju ako se ne završi finansijska konstrukcija, su: Narodno pozorište, nesuđeni bazen u dudovoj šumi, i…šta se babi htilo to joj se i snilo, akva park u okviru turističkog kompleksa na Paliću!

 4. stormwatch kaže:

  Predivno ce biti pozoriste, a ja zelim odma nesto pitam da ne bude posle zabune. Da li ce stariji od 70 godina smeti da idu na predstave ili oni mogu samo da ostanu kuci i cekaju da im neko isprica sta je bilo, posto se ovde polako grupisu snage koje dovode fashizam, nacizam i chausheskuov sistem na mala i velika vrata. Pa ono, onako u prolazu, bas me interesuje.

 5. Mercedes kaže:

  Meni je ovaj gotovi deo uradjen lepo, ali bojim se dok sve ne bude gotovo, kojom brzinom idu radovi, da ce se prednji deo morati renovirati….

 6. Su boy kaže:

  verno pratim vaš sajt, pogotovo rubriku razvoj. veselim se svake nvoe rekonstrukcije, renoviranja obnove, izgradnje ali me zanima po kojoj logici se nešto obnavlja!? zar nije fekete kupatilo u mnogo lošijem izdanju ili palata fazekaš? hvala na odgovoru.

OSTAVITE KOMENTAR

20 + = 27

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: