U planu proširenje puta prema Regionalnoj deponiji

Projektna dokumentacija za obnovu Bikovačkog puta je završena, a  prošle sedmice je dobijena i građevinska dozvola. Početak radova na ovoj deonici zavisi od daljih procedura koje je potrebno završiti, pre svega od transfera novca sa republike na grad, sledi raspisivanje javne nabavke, te izbor najboljeg ponuđača.

Subotica je pred velikim ulaganjem u potpunu rekonstrukciju Bikovačkog puta, a reč je o lokalnom putu, koji je s druge strane veoma značajan kako za grad tako i za šire područje jer vodi ka Regionalnoj deponiji. Ovaj put trenutno se nalazi u veoma lošem stanju.

List “Politika” piše kako će republika da obezbedi novac za potpunu rekonstrukciju puta, i to u delu od kružnog toka do same  Regionalne deponije.

“U pitanju je veliki iznos, jer je reč o gotovo pet kilometara novog modernog puta u širini od šest metara. Procenjuje se da je vrednost radova na ovoj deonici oko 400 miliona dinara. Rekonstrukcija puta podrazumeva da se  kompletna postojeća infrastruktura skida i radi se potpuno nova saobraćajnica predviđena za teški teretni saobraćaj. Sve instalacije koje se nalaze u zoni putnog pojasa biće izmeštene, što svakako poskupljuje radove”, kaže za „Politiku” Ognjen Golubović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

On dalje objašnjava da se obnovom ove saobraćajnice stvaraju uslovi da Regionalna deponija počne da radi u punom kapacitetu, što je, opet, pretpostavka za zatvaranje i rekultivaciju sadašnje nesanitarne deponije u Aleksandrovu.

Projektna dokumentacija za obnovu Bikovačkog puta je završena, a  prošle sedmice je dobijena i građevinska dozvola. Golubović kaže da početak radova na ovoj deonici zavisi od daljih procedura koje je potrebno završiti, pre svega od transfera novca sa republike na grad, sledi raspisivanje javne nabavke, te izbor najboljeg ponuđača. Procena graditelja je da radovi na ovoj deonici mogu biti završeni za 45 dana.

„S obzirom na to da se radi kompletno renoviranje postojeća trasa se uklanja i pravi novi, biće potrebno da se put zatvori za saobraćaj i obezbedi obilaznica u zoni radova” kaže Golubović za “Politiku”.

 

PolitikaKOMENTARI

 1. Olga kaže:

  Bikovački put je duži od navedenih 5 kilometara!!! Čisto da znate.

 2. Anonimni kaže:

  setili se nakon 10 godina moljakanja gradjana !!!!

 3. Sojic kaže:

  A od Aleksandrova do krutnog toga jel to ne spada pod Bikovacki put, tu ce i dalje da budu krateri???

 4. facebook kaže:

  A ulice da proširite da mogu dva vozila da prođu jedno pored drugog?! Kosovska i Milutina Uskokovića izgleda ko da su bile granatirane cele godine. Sad tamo prolazi 50% grada a nije uopšte bezbedan. Kamioni traktori automobili motociklisti i biciklisti koriste asfalt širine 3 metara na čijoj ivici postoje rupe pola metara duboke!
  Popravite to!

 5. Komentar kaže:

  I opet se problem neće rešiti do kraja jer sto bi, kompletna deonica Bikovackog puta od Sandora do deponije je u katastrofalnom stanju, izgleda da im fali koja milijarda.

 6. Oki kaže:

  Nisam siguran, čini mi se da će Bikovački put menjati trasu ulaska u Suboticu.
  Na mapama se naziru obrisi novog puta ulaska gradsku zonu.
  Da li je to namenjeno za tranzit teretnog saobraćaja?

 7. S&S kaže:

  Kad je u planu da se završi proširenje drugog dela ulice Proleterskih brigada i Zorkine ulice koje su bile u planu prošle godine, ali su ostale za ovu godinu?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 3 = 4

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: