U podne otvaranje celog Ipsilon kraka, stiže Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanosti povodom završetka izgradnje Ipsilon kraka odnosno obilaznice oko Subotice.

Početak svečanosti predviđen je u 12 časova, saopštila je pres služba predsednika.

Otvara se ceo Ipsilon krak Koridora 10 u dužini od 24 kilometra, pošto je završena izgradnja poslednje deonice duge 12 kilometra od graničnog prelaza Kelebija do kružne raskrsnice sa Somborskim putem.

U završetak izgradnje Ipsilon kraka, na koji se čeka još od devedesetih godina, uloženo je oko 2,8 milijarde dinara.

Ipsilon krak je obilaznica oko Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija sa autoputem Horgoš-Novi Sad.

Ukupno je za 26 godina, od 1990. do 2016. rađeno, ali ne i završeno, 11 kilometara puta na Ipsilon kraku.

Veći deo radova koji su izvođeni ranijih godina morali su u potpunosti ponovo da se rade, jer nisu bili kvalitetno urađeni, kažu u ministarstvu.

Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture preuzeli su poslove u vezi sa završetkom Ipsilon kraka u drugoj polovini 2016. godine, kada je definisan koncept završetka projekta u fazama, u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu.

U 2017. izgrađeno je i pušteno u saobraćaj ukupno 6,5 kilometara puta na Ipsilon kraku (1,5 km u martu i pet km u avgustu), u koje je uloženo ukupno 322 miliona dinara.

U 2018. izgrađeno je 5,5 kilometara puta, deonica od Bikovačkog do Bačkotopolskog puta, u koje je uloženo 780,9 miliona dinara, čime je do decembra 2018. u saobraćaj ukupno pušteno 12 kilometara puta na Ipsilon kraku.

Ove godine radilo se na završetku izgradnje i poslednje deonice dužine 12 kilometra od graničnog prelaza Kelebija do kružne raskrsnice sa Somborskim putem.

Radovi na poslednjoj deonici su započeti u aprilu 2019. godine, a ukupna vrednost tih radova je 1,73 miliona dinara.

Objavljen snimak izgradnje Y kraka

Na Instagram profilu “Budućnostsrbijeav” je objavljen snimak izgradnje Ipsilon kraka po fazama od marta 2017. godine.

“Putevi će stvoriti bolju budućnost za Srbiju i za srpski narod. Nastavićemo da povezujemo naše gradove! Novi putevi znače veću bezbednost, mnogo života sačuvanih i ljudi će imati više vremena da budu sa svojim porodicama”, piše u postu.

 

Tanjug

 KOMENTARI

 1. amacak kaže:

  jeeej!

  znam da nije baš sve završeno, da su pojedini poljoprivrednici ostali odsečeni od njiva a neki stanovnici pastirske ulice (bajskog puta) od grada, kružni tok mi deluje nekako malo za sve drumske krstarice koje moraju da pređu kroz njega, kvalitet radova ćemo tek videti za koju godinu ali ne može da mi ne bude drago što se se gužve konačno smanjiti i tranzitne ulice prodisati.

 2. afet kaže:

  idemooo opozicioni botovi na aparatima

 3. Bivši kaže:

  Opet mali kružni tok. Kako će automobili ući sa obilaznice u kružni tok kada je obilaznica sužena kod kružnog toka? Ko radi ove projekte?

 4. Slavica kaže:

  Svaka čast. Da je završeno, završeno je! Ništa ne možete reći ni vi antiprotivni. Još jednom, svaka čast!

 5. Punisher kaže:

  antiprotivni!
  kukulele hahahahaha

 6. Kuca buka kaže:

  Slavice
  Zaista je sve zavrseno u celosti ili se samo pusta u saobracaj da bi bilo pusteno? Bila si skoro na kruznom toku y kraks prema zedniku?

 7. Indijanac kaže:

  Idem brzo da natankiram u mog Fiću 2-3 litre benzina, da bih mogao među prvima da isprobam kako je juriti po Y-kraku.
  Kupio sam ovog Fiću novog novcatog još onomad kada su najavili otvaranje Y-kraka, baš sa namerom da ga na ovoj obilaznici testiram.

 8. Gligorije kaže:

  Joooj bas mi je drago sto ce predsednik biti na otvaranju, konacno da ga vec vidimo u poslednje vreme se nigde ne pohavljuje u javnosti. Uhh siroma covek, pre podne pravi put po srbiji u podne vadi pare sa svog racuna i to nam finansira a popodne je vec negde u inostranstvu na sastancima. Eto i moja cerka kaze, hajmo tata da vidimo uzivo Vucica, sta ce dete uzelelo ga se. Pa vise je on na tv u nego sve ostale emisije zajedno, navuklo se dete, sta ces. I tako idemo da vidimo Vucica.

 9. Sava kaže:

  Labane hvala ti za sve što činiš,ali kako se tvoji ne oglasiše oko dešavanja u Crnoj Gori?Bio si prvi ranije u “odbrani” srpstva.Da se ne bojiš da ti gazda ne oporezuje objekte u Boki ili si kako znamo pokazao svoje pravo montenegrinsko lice.

 10. I.S. kaže:

  Biće lepo videti Labiana kada se sagne vođi, i poljubi mu ruku.
  Vođa ga je godinama izbegavao. Nisu se videli na otvaranju sinagoge. Pa se nisu videli na otvaranju Čakanjeve vinarije. Pa ono skoro kada je vođa svratio da vidi šta rade perspektivni SNS omladinci, ni tada. Toliko prilika u kojima je vođa bio u Subotici, a nije se sreo sa gradonačelnikom. Jako neobično.
  No danas je dan kada će Labian konačno videti velikog vođu kome će potvrditi svoju bezrezervnu odanost. I vođa će onda znati, da iako je Labian, napustio sve stranke do sada i uvek bio preletač iz jedne u drugu, da kada SNSu bude teško, on nikako neće napustiti i SNS i vođu !!!!

 11. zedan kaže:

  Sve super, stvarno mislim da je extra što su završili i što će sve to da rastereti malo grad…
  Ali, da li je moguće da su na sred raščišćenog peska od jedno 15-20 metara širine asfaltirali taj putićak – po jedna traka u oba smera?!?!? gde će opet jednu traku da zauzmu kilometarske kolone kamiona, a u drugoj se neće moći miomoilaziti putnička vozila u dva smera?!?!?!

 12. Gligorije kaže:

  Slavice??

 13. Weng kaže:

  Gomila budalastina a ti isti ce sutra tu voziti.
  Bio Licno da vidim i Vido kako kamion
  Prolazi krizni tok proso bez problema.
  Jedino znakove malo udaljiti od puta blizu su i kad tad ce kamion lomiti
  Ili pijana budala. Super zivela Srbija.

 14. Brane kaže:

  Bio si Wnog, a?
  Jesi se sagnuo malo vođi?
  I Labiji si se sagnuo malo? Bravo.
  A onom poluretardu vazduplohovu, što ubi onu ženu na naplatnoj rampi? I njemu si se sagnuo? Bravooo. Dobar Wnog. Dooobar.
  Ajde sad u GO SNS Subotica, da dobiješ svoj sendvič !

 15. Istina... kaže:

  Javni izlivi monstruoznih odvratluka talmudskih ciohazara teraju na zgrazavanje, povracanje i beg sto dalje od njih.

  A njihov slugerajski jajarski “veliki” “nezavisni” “medij” “grad”djubre.co.rs svemu tome daje posebnu notu i doprinos.

 16. HAJDUK kaže:

  @ zedan Jesi li se prvo provozao putem pre nego što si počeo pljuvati? Put je sasvim solidne širine . Ili ti ne znaš da voziš , ili… ne znaš da voziš… Ako budu ” normalni ” vozači kamiona i pomere se do ivice puta , ladno mogu da se mimoiđu 2 kamiona .

 17. Gligorije kaže:

  Hajduk
  Jesi se ti vozao zaobilaznicom oko Novog sada? E vidis, tamo je prava sirina puta i kruznih tokova. Ajd otidji pa se vrati pa usporedi to tamo i ovo nase izgradjeno.

 18. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @Gligorije

  novi sad NEMA nikakvu zaobilaznicu…sve shto oni imaju je komad autoputa koji prolazi severno od grada koji je prepompezno proshiren….to zaobilaznica NIJE….kada bi zaobilaznica pocinjala od Begecha i prolazila pored Rumenke spajajuci se sa A1 onda bi to bila zaobilaznica….jedini grad u Srbiji koji ima pravilno reshenu zaobilaznicu oko grada je Nish….sve ostalo su priche za malu decu i predizborne majmunarije…..

 19. JaPaja kaže:

  @Brane
  Kako ide naplata rente Kolindašu? Porez plaćaš kao i pre ove vlasti? Ja ja ja? Navika ostala? Pazi da ne ostaneš bez ičega pa da tu tvoju nežnu kičmicu ne moraš savijati do pojasa.

 20. Brane kaže:

  JaPaja, imaš klasično radikalsko razmišljanje. Ako ne volim žvalavog AV i njegov SNS, onda sam ustaša po tebi? Ako mi idu na živce gradske njuške koje su dokazane lopine, a došli su da dočekaju svog vođu tamo kraj kružnog toka na Kelebiji, onda mrzim i Srbiju?
  Baš zato što volim svoju zemlju i svoj narod i svoje sugrađane. Ne volim ovu lopovsku vlast koja se ponaša gore nego da su okupatori.
  Saviješ se ti meni…

 21. Istina... kaže:

  @”Brane”

  “Tvoj” ideološki rečnik dokazuje da je “tvoja” tvrdnja “volim svoju zemlju i svoj narod i svoje sugrađane” čista manipulacija. Žvalavi, njuške, lopine, krezubi, divljaci, srbo-četnici… to je folklor vas iz “više” rase, talmudskih ciohazara. Te, “Brane”, “tvoje” laži mogu da progutaju samo naivni. Pun vas je ku*ac na ovom portalu. Na onom drugom lokalnom manje, valjda zbog reciprociteta. Tamo vas prilično cenzurišu, ovde nikako. Ovde su vam ruke odrešene. Ma šta odrešene, vi gazdujete strahom, pretnjom, silom. Viđam vaše nickove na onom drugom, ali hvala bogu u manjoj meri. Ako ne zbog drugog onda zbog javnog prostora koji je u velikoj meri pošteđen, nezagađen vašim prljavim rečnikom, zloumnim mislima i monstruznom ideologijom.

  Vidi, “Brane”, samo je ovaj (vaš!) portal u naslov pompezno i zlurado dodao “Dolazi Marioneta”. Da provocirate, izazivate revolt, mržnju, sukobe, podele, nerede, tuče. A voleli biste i neki lokalni Kanvas-Otporaški Majdančić.

  Boli vas ku*ac za Suboticu! One kojima je do nje stalo vi ste pokrali, utamničili i pobili. Deo njih se spasao odbegom.

  I to vam je, “Brane & Co”, čista istina.

  I ‘ajd’ sada po meni zbog toga onim vašim čime me nebrojeno puta nazvaste; malim šizoidnim naci multinik šovinistom, bolesnim umom zatrovanim nacionalizmom i šovinizmom, ultraprimitivnim bolesnim umom, ustašom, zločinicem, krvolokom, krelcem, primitivcem, bolesnikom, jadnikom, lopovom, lažljivcem, prevarantom, nebuloznim, šizofrenim, paranoidnim, bljuvačem, pljuvačem, mentalno obolelim, monstrumom, bednikom, kukavicom, smešnim, šovinistom, fašistom, klerofašistom, šizoidnim nacionalističkim ludakom, monstruoznim licem nacionalšovinističkog ludila, mentalnim masturbatorom, idiotom, prljavim, kretenom, tragikomedijom od čoveka, debilom, kretanom, imbecilom, šmokljom, pedofilom, antihristom, alkosom, drogašom, seksistom, rasistom, svinjom, stokom, psetom, crknutim psetom, džukelom, đubretom, Gebelsom, Hitlerom, Sotonom. Vređali ste i klevetali mene, od začeća preko detinjstva do sadašnjosti i budućnosti, moju majku, oca, babu, dedu, rodbinu.

  Pozdravi mi “grad” koji toliko volite da ga sje*avate više od veka.

 22. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  Ovo nije zaobilaznica, nego govnjivo nabrzinu sklepana predizborna troll deonica koja ce se u buducnosti non stop popravljati. Sami ss nazi trolovi koji su aktivni na ovoj temi i brane predizborni troll show su u potpunom ludilu od bajatih senvicha i izlapelih sokova.

 23. Brane kaže:

  Istina…
  Što pljuješ po portalu koji ti daje najveće mogućnosti da razviješ raskošnu lepezu svoje bolesti?
  Pa ovde ti daju neograničen prostor, to svako može da vidi. Kenjaš tu svaki dan i oni ti ipak objavljuju te tvoje komentare.
  Ti se, degeneriku jedan, sam sa sobom na pojedinim temama posvađaš. Objaviš tri komentara jedan ispod drugog, sve kontra sam sebi, ako se niko ne upeca da uđe u raspravu sa tobom. Vrhunski pokazatelj koliko si bolestan je kada jedan dan u komentarima pljuješ Vučića, pa sledeći dan braniš Vučića. Jedan dan pljuješ hrvate, drugi dan pljuješ srbo-četnike. Ti si bre budala jedna obična. Sam da ostaneš na pustom ostrvu, sam bi se sa sobom posvađao i oko sebi iskopao.
  Nemaš nikoga, sam si tamo u belom svetu, niko i ništa, klozetar klasični. I onda sav svoj jad i čemer izlivaš tu na Subotičke portale. Debilu jedan, pa ako toliko mrziš Suboticu, Subotičane i sve Subotičko, što sam sebe mučiš time što nam dolaziš na sajtove i komuniciraš sa nama???
  Ti si bre neke dobre batine popasao svojevremeno u Subotici, zato si toliko daleko i pobegao i zato ne smeš ni da se vratiš. A zato i toliko laješ na nas.
  Volim svoju zemlju, svoj grad, svoje sugrađane. Crkni od muke.

 24. Mateo kaže:

  jeste li primetili da “istina” i “čokanjčić” pišu jednake gluposti.To bi moglo značiti da se iza njih krije isti umobolnik.

 25. Gligorije kaže:

  Mateo
  Ma ne vredi njih komentarisati i njihove komentare, da su takvi kao sto se predstavljaju ne bi ni bili na ovom portalu. Smatram da veliki ljudi ne spadaju tako da komentarisu na nekom portalu gde ima aktivnih cca 20 ljudi.

 26. Istina... kaže:

  @”Brane”

  Ne prolazi vam ta priča. Pišem samo pod jednom nickom ali ga povremeno drpite pa širite vaš poptuno suprotan agitprop preko njega. Moji stavovi su jasni. Ne bavim se nebitnostima poput SVIH za mene bezimenih bezličnih marioneta. Bavim se suštinom – Antisistemom koga VI talmudski ciohazari stvarate i održavate. Sistemom u kome je apsolutno sve obratno od normalnog.

  Dokaz su i “tvoje” poruke: “što pljuješ po portalu”, “razvijaš raskošnu lepezu svoje bolesti”, “kenjaš tu svaki dan”, “degeneriku jedan”, “bolestan si”, “pljuješ hrvate”, “pljuješ srbo-četnike”, “ti si bre budala jedna obična”, “niko si i ništa”, “klozetar klasični”, “sav svoj jad i čemer izlivaš na Subotičke portale”, “debilu jedan”, “laješ na nas”… i na kraju, da biste POENTIRALI (mora velikim slovima, to je vaša škola) – “crkni od muke”.

  Vi ste se, šakali, ražestili, razbesneli, pena vam na usta ide od muke, jer ste provaljeni. Smirite živce, o’ladite, iskulirajte. Eto vam vašeg “grada”, zakitite se njime. Imate i “čime”. Grohotom se smejem, grohotom.

 27. Istina... kaže:

  @”Mateo”

  O, vidi, vidi! Novi Agenturni nick!? Mateo. Wow!

 28. Bata sa Bajnata kaže:

  @ Mateo

  Ti si to dobro primetio. Obadvoijca dolaze iz istog kokosinjca (pardon, skole) Razlika je medju tom dvojicom u godinama, Jedan, ovaj sada aktuelno “Cokanj”, je nesto stariji i s vremena na vreme menja nik, ali stil i tema su mu uvek isti. Onaj pod nikom “Istina” je dosta mladji, ali psihijatrijska dijagnoza im je zajednicka. Nazalost ni za jednog ni za drugog jos nije pronadjena odgovarajuca terapija. Da je bivsa SFRJ jos u zivotu, nasla bi se za njih, zajedno sa onim Stormwatchom i onim Megille, (ne znam kako se trenutno zove) odgovarajuci lek. Istina ne bas najhumaniji, ali zato vrlo uspesan i delotvoran.

 29. Brane kaže:

  Istina…
  U kakvoj zabludi ti živiš.
  Kao neki Cio Hazari, komunisti, Atlantiđani. Ma nema ništa od toga. Ti si slepac jedan običan kada ja moram da ti ukažem na prave činjenice-Ktulu je taj koji dolazi po tebe, direktno iz Rlijeha ! Još malo i čućeš zov Ktulua, a kada Spavač od Rlijeha stigne biće to tvoj kraj !

 30. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @Bata sa Bajnata

  Upravo je taj lek bio najbolji u SFRJ za likove slichne tebi i tvojim botovima….da je stare dobre SFRJ i druga Tita….bili bi ste vi svi mirni ko bubice ili smireni…..tamo se poshten covek nije bojao Policije i pravde nego iskljucivo – lopov, izdajnik, krimos i drzhavni antielement! Druga stvar – “u inat svima”, “istina…”, “japaja”, “zorica”, “nebitno”, “onjegin”, “chohkanjchich”…gomila drugih nickova koji slave nazadnjake zakljuchno sa tobom….svi ste vi placeni parama subotichkih poreskih obveznika da ovde vredjate na nacionalnoj i verskoj osnovi, shirite mrzhnju medju narodom Subotice i pravite podele….prvi ste poceli sa prozivanjem, vredjanjem, pljuvanjem, pretnjama….red je da imate barem toliko muda da ne kukate zato shto vashe prljavo pisanje ima pravilnu reakciju nekolicine nas koji ne nasedamo na vashe sranje.

 31. Bata sa bajnata kaže:

  @ Stormwatch
  Vidis stormwatch ti meni ne smetas zbog ideoogije, nacionaliteta ili slicnog. Meni smeta tvoja elementarna sirova blesavost asocijalnog elementa kakav samo socijalno zariste Suboticke gradske periferije moze da iznedri. Besmislena zivotna forma, bezvredni i beskorisni ljudski materijal koji se provlaci iz jedne generacije u drugu i ostavlja svoju duhovnu sluz iza sebe. Ja sam dovoljno dugo na ovom portalu i pamtim tvoje tirade protiv i Tita i komunjara i socijalizma, tvoje psovanje svega sto je bilo u bivsoj Yu. Sad odjednom menjas plocu i time prvenstveno pokazujes svoju beskarakternost. Odnekud naprasno postajes nekakv levicar i uz to prodajes jos i verski fanatizam a o veri i religiji znas koliko i simpanze u dzungli. Ja do dana danasnjeg iz tvojih postova nisam uspeo da otkrijem bilo kakav trag krstenog i hriscanskog bica, ali zato jezivu verbalnu agresiju jedne bezbozne pogani. Barjaktar si nedotupavnosti koji nije u stanju da napise ljudski ni jednu jedinu recenicu, niti da se bar donekle uspesno izrazi u pisanoj formi. Covek bez skole, bez zanata, bez zanimanja, golja i bednik, obicna belosvetska fukara. Jedan tipicni psihopata i vaspitno zapusteni talog, kreatrura kakve su i nasim krajevima gde zaista svega ima prava retkost. Eto stormwatch, to bi bili razlozi zasto tebe i tebi slicnu bagru organski ne podnosim. Bilo bi lepo i posteno od tebe kada bi prilikom tvojih vagabudiranja po svetu izbegao da pricas da si iz Subotice. Ucini bivsim sugradjanima ljubav i nemoj da ih blamiras. To je barem tebi sigurno lakse nego napisati bar jednu smisaonu recenicu.

 32. ... kaže:

  OVA DISKUSIJA SE ZATVARA

OSTAVITE KOMENTAR