U požaru stradala starica

Jedna starica izgubila je život u požaru u porodičnoj kući u Subotici. Brzom intervencijom vatrogasaca vatra se nije proširila van kuće.

Demencija je najverovatniji uzrok jutrošnje nesreće u ulici Milutina Uskokovića u Subotici.

Prema svedočenju komšija i rodbine, u nameri da založi vatru u svojoj sobi, devedesetjednogodišnja starica zapalila je nameštaj, nakon čega se od dima ugušila.

Brzom intervencijom vatrogasaca, požar se nije proširio na ostatak kuće, dok je ekipa hitne medicinske pomoći mogla jedino da konstatuje smrt starice.

 

RTVKOMENTARI

 1. ČINJENICA kaže:

  Demencija najverovatniji uzrok ili moguća nebriga najbližih, odnosno Centra za socijalni rad, pogotovo ako je živela bez nadzora? Bilo šta da je u pitanju, tragedija je mogla i MORALA biti izbegnuta!

 2. Dado Dadic kaže:

  Al si ti neki pametan,kolko starih nece sa svojim najblizima nece u dom, a nemoze svakodnevno biti tamo takav je zivot danas samo jurnjava posao kuca i onda se desi ovako nesto zalosno je ali netreba kriviti druge

 3. Biserka kaže:

  Lako je pricati sa strane… Dok se ne nadete u takvoj ili slicnoj situaciji, ne znate kako je.. Saucesce porodici

 4. ČINJENICA kaže:

  @ Dado Dadic

  Prvo, iako i sam znam da sam pametan hvala na komplimentu, a drugo akcenat u komentaru nije na tvrdnji nego na dilemi. Naime, i pored jurnjave, koja je po tebi opravdanje čak i očiglednog nemara, “najbliži” na koncu ipak nađu vremena, ali da u svojstvu naslednika iz prvog naslednog reda prisustvuju ostavinskim raspravama, koje u pojedinim slučajevima traju čak i godinama. I to zahvaljujući nikom drugom do “ožalošćenoj porodici”, ko jaje na jaje često nalik onoj Nušićevoj.

 5. Anonimni kaže:

  Dado Dadicu,da li ti znas koliko kosta meseno smestaj u domu!!!???

 6. avet kaže:

  @ČINJENICA
  “Bilo šta da je u pitanju, tragedija je mogla i MORALA biti izbegnuta!”

  OVA tragedija je mogla da se izbegne SAMO u slučaju da je dotična starija dementna gospođa bila u nekom Gerontološkom domu, ali većina starijih osoba nema dovoljno materijalnih sredstava da isplati gerontološki dom, a i neće svako tamo, čak i ako slučajno ima uslova.
  Sve ostalo su SAMO nagađanja šta su deca, unuci, komšije mogle da urade za nju, a šta ne.
  A ostavinske rasprave su zakonske procedure posle smrti i naravno da će naslednici, pogotovo iz prvog naslednog reda prisustvovati istima.
  U normalnim porodicama ostavinske rasprave se rešavaju za 10 minuta.

 7. Dado Dadic kaže:

  Cinjenica”Ne samo ti znas opet si najpametniji

 8. ČINJENICA kaže:

  ..@ avet

  Možemo lamentirati do sudnjeg dana, ali fakat je da su starije, a pogotovo dementne osobe u gro slučajeva prepuštene same sebi, a shodno tome eventualne tragedije na konto najbližih, odnosno zajednice. Čak i da, kako smatra, ili možda poriče (i) svoju odgovornost @ Dado Dadic, naslednici zbog jurcanja navodno nemaju vremena za nadzor i staranje, a onda im padne s neba (šta li?) pa prisustvuju raspravi ponekad i godinama? Sa druge strane, starije osobe sa poslovnom sposobnošću su jedna pravna kategorija, a one koje je nemaju jer im je oduzeta, i o čijim interesima, pored ostalog i o upućivanju u Dom za starija lica (naravno, ako su dobrostojeće) odlučuje staratelj. Koliko odgovorno ili ne drugo je pitanje, baš kao i zašto je, recimo, na predmetnu tragediju reagovalo tek nas nekoliko, za razliku od stotine što komentara, što lajkova “za” i “protiv”, istina na jednom drugom lokalnom sajtu, kada je tema političke prirode.

OSTAVITE KOMENTAR