U Sarajevu uhapšene plaćene ubice iz Subotice i Bara

Marko Gojčević iz Bara i Der Čaba iz Subotice, koje su pripadnici MUP Kantona Sarajevo uhapsili prošle sedmice, a za koje se sumnja da su pripremali likvidaciju jedne osobe, uhvaćeni su zahvaljujući dojavi građana, prenosi sarajevski “Faktor”.

foto

Njih je policiji prijavila stanarka zgrade na Trgu heroja u naselju Hrasno, piše ovaj list.

Ona je, naime, oko 9 časova ujutro, pozvala policiju i kazala da je primetila kako se dve njoj nepoznate osobe već dva dana “vrte oko zgrade”, a njihovo ponašanje joj se učinilo sumnjivim. Kada je policija došla u naselje Hrasno da proveri navode ove prijave, jedan od muškaraca prišao je grupi starijih ljudi i stavio ruku na rame jednom od njih, pretvarajući se da razgovara s njim, ali je “pročitan” i policajci su ga oborili na zemlju i uhapsili. Drugi se dao u trk, ali su i njega policajci sustigli i oborili na zemlju, navodi Faktor.ba.

Kod obojice su prilikom hapšenja pronađeni pištolji s prigušivačima i to sa metkom u cevi, kao i 4.000 evra. Policija sumnja da su se u ovom naselju verovatno i krili u nekom od stanova. Razlog zbog kojeg se ovaj naoružani dvojac obreo u Sarajevu, predmet je intenzivne istrage koja je u toku. Prilikom ispitivanja u policiji, uhapšeni su kazali da im je navodno plaćeno da ubiju muškarca iz Novog Sarajeva, ali ime navodnog nalogodavca nisu otkrili. Policija proverava i ove navode, ne isključujući mogućnost da su dali lažni iskaz kako bi “zavarali trag”.

U međuvremenu, sarajevski Općinski sud im je na prijedlog Tužilaštva KS odredio jednomjesečni pritvor zbog nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i municije.

Čaba Der

Der Čaba važi za plaćenog ubicu. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu.

Podsetimo, u suđenju Čabi za ubistvo novosadskog kriminalca Branislava Jelačića, Vrhovni sud Srbije dva puta je ukidao presude a suđenje kretalo iz početka. Sredinom aprila 2009. godine u Okružnom sudu u Novom Sadu treći put izrečena je presuda za ubistvo od 11. maja 2004. godine u novosadskom restoranu “Marina” na Trgu mladenaca. Čaba Der iz Čantavira, kod Subotice, osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, a Vojislav Škrbić iz Kaća, okrivljen da je Dera na ubistvo podstakao, na 11 godina.

Kako je navedeno u presudi, Der je u Jelačića te večeri ispalio četiri hica iz pištolja. U restoran je ušao maskiran bradom koju mu je prethodno dao Škrbić. Na sebi je imao i njegovu trenerku. Prišao je Jelačiću, koji je sedeo za stolom u blizini šanka, iz plave kese izvadio pištolj i pucao. Posle toga je izašao i pobegao biciklom.

Čaba Der je u odbrani naveo da ga je Jelačić angažovao da odradi neki posao. Kako je tada rekao, Jelačić je potom odbijao da ga isplati i čak je počeo da mu preti. Zbog toga, odnosno iz straha za sopstvenu bezbednost, odlučio je da ga ubije.

Škrbić je, prema presudi, podstrekao Dera da ubije Jelačića, člana “Firme”, čiji su ga pripadnici duže pratili i napadali. Kada je Der pristao, Škrbić mu je nabavio opremu za maskiranje.

Vojislav Škrbić je ubijen 21. maja 2014. godine u restoranu “Gondola” kod Dunavskog parka. Za njegovu likvidaciju Dušan Buha iz Bačkog Dobrog Polja početkom aprila ove godine osuđen je na 18 godina robije.

 

021.rs

 KOMENTARI

 1. Liberty kaže:

  Ako je bio osudjen na 15 godina, otkud vec na slobodi? Da se nije “dobro vladao” u zatvoru? Apsolutno ne treba da postoji mogucnost skracenja kazne u slucajevima ubistva!

 2. HPTN kaže:

  @Liberty

  Dve reči: apelacioni sud

  Apelacioni sud je tu da oslobodi svakog “korisnog” krimosa koji se greškom sistema, ne daj Bože, osudi na neku ozbiljniju robiju.

 3. Anonimni kaže:

  Liberty
  Ne nema ” dobro vladanje ” nije to vojska, nego je dobio amnestiju 2012 god , skinuto mu je 25 % kazne!

 4. Carlos kaže:

  Kavi profesionalci i hladnokrvni ubice. Tetka-Persa sa treceg sprata baci pogled kroz prozor i otkrije ih.

 5. Novi Knezevac kaže:

  Pa taj nas sugradjanin navodni placenik je vidjan u drustvu sa nasim gradskim kontraveznim biznismenom iz Banata svaki dan.A ovaj Banacanin ima i tekako zasluga za lokalne izbore koji su bili kod nas.Toliko je uspesno zastrasivao ljude da su mu u znak zahvalnosti sina zaloslili u ElektroVojvodini!!!! Dragi sugradjani zakljucak sami izvucite gde mi ovo zivimo,pa se cudimo na vadjanje grkljana i obuvanje betonskih cizama.

 6. Nena kaže:

  Nekad je Subotica izvozila za Bosnu slatkiše “Pionira” i konzerve “29. Novembra”, a sad?

OSTAVITE KOMENTAR