U sredu počinje prvi Dead Lake Horror & Wine Festival

Prvo izdanje Dead Lake Horror & Wine Festivala počeće u sredu, 9. septembra, od 20 časova u bioskopu Abazija na Paliću dodelom nagrade Haron cenjenom velškom reditelju, scenaristi i producentu Julianu Richardsu, koji će proglasiti Festival otvorenim.

Dead Lake poster_

Odmah nakon uručenja nagrade, koju Festival dodeljuje za izuzetan doprinos i promociju horor umetnosti, program će otvoriti kanadski horor „Paklena deca“ (Hellions) reditelja Brusa Mekdonalda (Bruce McDonald), koji je premijerno prikazan u januaru ove godine na Sundance festivalu, a nakon toga i u zvaničnim selekcijama Filmskog festivala u Torontu i Edinburgu.

Festival se održava pod sloganom „Živeli, za strah!“ (Cheers for Fears!).

 

Sve projekcije filmova se održavaju na Letnjoj sceni bioskopa Abazija kraj jezera Palić (u slučaju lošeg vremena program se prebacuje u unutrašnjost bioskopa), masterclass Juliana Richardsa biće održan u bioskopu Lifka u Subotici (prostor je obezbeđen u saradnji sa Internacionalnim festivalom horror i fantasy filma Hrizantema). Cena dnevnih ulaznica iznosi 100 dinara (važi za sve filmove koji će biti prikazani tokom dana za koji je ulaznica kupljena). Nakon filmskih projekcija održavaće se „sablasne žurke“ sa prigodnim muzičkim programom (četvrtak, 10. septembar: DJ Peepolly; petak, 11. septembar: DJ Nataša; subota 12. septembar: Harmonija Haosa, Neuroleptic Trio).

Pitoreskno okruženje jezera Palić sa prelepim rustičnim parkom i misterioznim vremešnim vilama, među kojima dominira stari bioskop Abazija sa svojom otvorenom scenom, savršen su mizanscen za održavanje ovog jedinstvenog festivala – prvog u Srbiji koji će prikazivati najbolja dugometražna ostvarenja horor žanra iz celog sveta.

Nagradu Haron, čiji je ovogodišnji laureat Julian Richards, svake godine Festival će dodeljivati istaknutim predstavnicima horor žanra, koji će biti i specijalni gosti Dead Lake Horror & Wine Festivala. Haron je ime skeledžije iz grčke mitologije koji u Hadu prevozi mrtve duše preko reke Stiks (granice između sveta živih i sveta mrtvih). Autorka statue Haron je Marija Tavčar, lutkarka i kostimografkinja.

Program pogledajte ovde.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: