U Subotici 15. marta prva dvojna državljanstva

Komesar Vlade Mađarske za pitanja dvojnog državljanstva Tamaš Vetcel najavio je da će u Subotici 15. marta biti uručene prve odluke o dodeljivanju mađarskog državljanstva državljanima Srbije.
Oni će tako, pored srpskog, steći i mađarsko državljanstvo, a svečanost u Subotici će biti organizovana povodom mađarskog nacionalnog praznika.

Državljanstva će biti izdata na osnovu Zakona o pojednostavljenom postupku za sticanje državljanstva Mađarske, a na svečanosti će državljani Srbije položiti svečane zakletve.

Vetcel je za današnje izdanje dnevnog lista na mađarskom "Mađar so" (Magyar Szo) rekao da je do sada 27.000 osoba iz područja van Mađarske zatražilo njeno državljanstvo.

Na svečanosti u Subotici, prema njegovim rečima, biće uručeno između 20 i 30 odluka o državljanstvima.
(Beta)
SlikaKOMENTARI

 1. Srbin kaže:

  A mi Srbi od koga cemo da trazimo dvojno drzavljanstvo? U srbiji samo srbi imaju najmanje prava ! Svi u srbiji ce moci u svet samo samo Srbin nigde .Madjari sa srpskim drzavljanstvom ce putovati bez vize gde god hoce a Srbin u Srbiji bez viza to je super ne .

 2. IzLondona kaže:

  Ovo je fantasticna vest! Lepo je imati takvog komsiju!
  Cestitke svima sa Madjarske i Srpske strane koji su radili na tome da se zvanicno uvedu dvojna drzavljanstva i da se ujedine porodice.

 3. Damir kaže:

  Ovi naši dragi sunarodnici su samo ovde Mađari, a kada pređu perko u Mađarsku tamo su Jugovići=stranci kao i svi mi ostali….neznam samo zašto busaju?….. kada i sami znaju da tamo ne trebaju.

 4. Bla bla kaže:

  Ne znam se piše odvojeno!
  Vest je super, svaka pozitivna vest je dobra.
  U Srbiji samo Srbi imaju najmanje prava?!!Jesi ti normalan, u Srbiji svako radi šta hoće.
  A to da Srbin neće moći u svet..pogledaj podatke koliko Srba je vani i sve će ti biti jasno.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 72 = 79

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: