U Subotici bez polaganja vozačkog ispita

Novi pravilnik o polaganju vozačkog ispita stupio je na snagu krajem oktobra i u velikoj meri izazvao konfuziju. U gradovima širom Srbije se mahom ne zakazuje polaganje vozačkog ispita, a kao problem se pored cene javila i infrastruktura gradova.

 

Donešeni pravilnik stvorio je velike probleme gradovima jer kao da je namenjen za nemačke a ne srpske gradove.  Stoga, mnogi gradovi infrastrukturalno ne ispunjavaju uslove za polaganje vozačkog ispita. Nedostatak poligona, kružnih tokova, određenog broja semafora samo su neki od zahteva, jedan se odnosi i na Suboticu.

 

U Subotici se neće moći organizovati polaganje vozačkog ispita jer ne poseduje ulicu širine 6 metara koja ima nagib 0,5m. Komisija je pregledala sve gradske ulice i zaključila je da postoje ulice sa potrebnim nagibom ali da su one širine 4 ili 3 metra. Širina od 6 metara se zahteva jer tokom polaganja saobraćaj u ulici ne sme da se prekida. Pored toga Majšanski most i nadvožnjak za priključenje na autoput se ne mogu koristiti u te svrhe jer se tokom polaganja vrše razni manervi zabranjeni na mostovima.

 

Auto škole u Subotici zatečene ovakvim stanjem traže rešenje. Jedna ideja je i izgradnja takve saobraćajnice na autopijaci, ali je svakako bolja ideja da se bar jedna ulica u gradu po hitnom postupku proširi pošto ovakvo stanje ne odgovara ni autoškolama ni polaznicima.

 

Ukoliko bi se jedna ulica proširila, svakako bi bila dodatno opterećena u danima polaganja, ali bi se uz dobru organizaciju sve moglo dovesti u red.

 

Povezani tekstovi:

Nezakonite odluke Vlade o ceni za polaganja vozačkogKOMENTARI

 1. Gledač kaže:

  Šta reći 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=LDJDQ593cb4
  Biće ljudski samo malo, za probu 🙂 

 2. Loš Đak kaže:

  E baš hvala kreativnim mozgovima koji se nisu setili da ispite prilagode ENGLESKIM gradovima…

 3. dasHHa kaže:

  Nekolicina nas trubimo vec 3 godine da je krajnje vreme da se pocnu prosirivati ulice i kolovozi ali se malo pomaklo u tom smeru.Eto nam ga sad!

  Ocekujem uskoro jos slicnih problema zbog nasih ulica.

 4. pažljivi čitalac kaže:

  Mogli bi da završe Majsansku petlju, prilaz kružnom toku je pod nagibom, bar tako deluje na projektu. 
   https://www.gradsubotica.co.rs/eksproprijacija-majsanske-petlje/ 😉

 5. jelena sabo kaže:

  A gde ce ti buduci vozaci da voze , pa i ovi sadasnji vozaci voze po tim istim kolovozima

   

 6. Djape kaže:

  Sve ce se uskladiti i zaobici za polaganje ali cene….?Cisto sumnjam.

 7. mladic kaže:

  КАНДАР ЋЕ МЕЊАТИ ЗАКОН,НЕЋЕ МОЋИ ОВАКО!НАРОД;ДИГНИМО КУКЕ И МОТИКЕ!У потпису УДАР ВИШЊЕВАЦ! (ћирилицом)

 8. samsvojgazda kaže:

  Šta reći ili napisati, da mi je znati koja to (polu ili ne)školovana budala sastavljala „Novi pravilnik o polaganju vozačkog ispita“ . Mogu reći idiotski sistem,slažem se sa pooštravanjem zahteva za pripremu,obuka ozbiljnija.Sa drugarima sam polagao pre tridesetak godina,polagao sam i prvu pomoć,motoristiku u globalu,vozili smo loša stara vozila bez elektronike pa smo naučili i kulturu u saobraćaju.

 9. bona kaže:

  vazno je imati sirok travnjak a ne siroke ulice.to nam svima zadaje probleme.ne mozes se mimoici autom.sve ulice su kao jednosmijerne.bas sramota.htijeli bi da nam omoguce bolji zivot i voznju a ne dam prosiriti ulicu/bolje je travu zasaditi i ukopati stare gume od auta nego dozvoliti da se prosire ulice.to nam treba kad smo takvi.htijeli bi da nam iz vasione postave preko noci dobre ulice a mi ni prstom da maknemo.lezi hjebe da te jedemo a mi se necemo potruditi ni malo.samo ce mo da kukamo.sramota

 10. moca kaže:

  u pevodu – nemate krštenu ulicu u gradu 🙂

 11. jod2 kaže:

  Dobar zakon je takav koji je u skladu sa potrebama, treba da je racionalan i da je primenljiv. Kao i niz drugih zakona i pravilnika ni ZOBS nije takav. Stalno se trudimo da postavljamo ostrije kriteriume od Evropskih i od svetske elite, stavimo ih na snagu pa se pokaze da nema uslova da se postupa po njima. Mislim da je to neodgovorno i nepromisljeno od zakonodavca i ukupne vlasti. Nije sve lose, ima i niz veoma dobrih stvari, ali dosta toga je izaslo u zivot nepromisljeno i preterano.

   

 12. mali mozak kaže:

  :evil:tako nam i treba kada hocemo u evrosku uniju a nismo jos ni za ulazak u Austrougarsku 

 13. drvoseca kaže:

  sta reci neko mora da odgovara za ovo stanje 

 14. mali mozak kaže:

  🙁  zato novim vozacima koji su se upisali u auto skolei polazu ispitnu voznju ne trebaju im siroke ulice nego moraju znati poligonske radnje parkiranje, ako to ne prodju odmah padaju ne daju im da se pokazu u grackoj voznji i jako forisraju mupovci poligon  😳

OSTAVITE KOMENTAR

36 + = 46

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: