U Subotici je održan 21. Međunarodni susret oldtajmer vozila

“Raznolikost koja spaja” tema je ovogodišnjeg susreta koji je okupio više od stotinu ljubitelja starih vozila i motocikla koji su posetili Srpsku pravoslavnu crkvu i Franjevačku crkvu u Subotici, Srpsku pravoslavnu crkvu u Pačiru, Reformatorsku crkvu u Staroj Moravici i Rimokatoličku crkvu u Čantaviru.

Automobil američkog proizvođača “Studebeker” iz 1926. godine je najstariji u Vojvodini. Vlasnik automobila Tomislav Vidaković objašnjava da je očuvan u originalnog zelenoj boji. Na ovogodišnjem susretu ljubitelja oldtajmera okupilo se oko stotinu gostiju iz Srbije i zemalja u okruženju.

Puno strpljenja i ljubavi je potrebno da bi se obnovio motocikl od proizvođača Tomos. Karolj Kenereš koji se bavi restauracijom ovih motora objašnjava da je posao veoma zahtevan i da je potrebno najmanje godinu dana za obnovu jednog motora.

Od 28. do 30. juna zaljubljenici u stare automobile i motocikle imali su priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Subotice, kroz verske i kulturne objekte. Cilj je da se pokaže verska raznolikost koja je specifična za Suboticu.

RTVKOMENTARI

  1. croat kaže:

    Sve sto su mogli izvezli su napolje i to za sitne pare, to nisu oldtajmeristi nego preprodavci kulturnog dobra. Nesretnici, da ste makar sredjivali te motore i onda lupali po usima Nemce nego ste za sicu preprodavali Madjarima koji su ih kasnije dalje slali !

OSTAVITE KOMENTAR