U Subotici na kazanu 1.100 ljudi

Narodna kuhinja u Subotici posle letnje pauze ponovo kuva za 1.100 socijalno najugroženijih građana, ali to ni izbliza nije dovoljno.

kazan

Procenjuje se da je u Subotici ima više od 4.500 socijalno ugroženih, što znači da bi trebalo pripremati još najmanje 1.000 obroka.

Za ishranu najsiromašnijih Subotičana Gradska uprava je iz budžeta izdvojila 25,5 miliona dinara, a u Crvenom krstu  kažu da je Narodna kuhinja u Subotici sprema najviše obroka u Vojvodini što je ujedno pokazatelj povećanja siromašnih građana.

Od ukupnog broja korisnika najviše je građana starije dobi, nezaposlenih i penzionera, ali ručak svakodnevno čeka i više od 200 dece.

rucak

– Ovaj obrok je mnogima jedini u toku dana , a posebno brine što je sve više dece – ističe Miodrag Varo iz Crvenog krsta.

– Samohrani sam roditelj i hrana koju dobijamo nam mnogo znači. Ne mogu sam da prehranim troje dece i hrana nam je važnija od novca jer sam bolestan i teško nalazim čak i privremene sezonske poslove. Zadovoljni smo i veoma zahvalni na paketima hrane koje dobijamo praznikom ili kada kuhinja leti ne radi – kaže L. D. iz Subotice.

 

BLIC

 KOMENTARI

 1. punisher kaže:

  uzmite od migranata i dajte nasim ljudima ako nema dovoljno

 2. gradjanin kaže:

  Kazane sto pre ukinuti !!!!

  To je samo razlog zasto mnogi imaju korov u svojim bastama umesto paradajza i sto nece da rade iako danas posla ima vise nego ikada. Najlakse je nista ne raditi.

 3. vujkovic goran kaže:

  Program kuhinja za siromasne je na svetu svugde prisutna. Nije sramota pomagati. Sramota je ne raditi,krasti i lagati i varati.

 4. pajo kaže:

  Nemozes uzeti od migranata!To daje donator iz inostranstva! I cak moze jedan te isti migrant i pet puta da staje u red cak i da baci hranu i ponovo stane u red ponovo mora da dobije!Cak ti moze govoriti sta zeli na njegovom jeziku i onda mora da dobije hranu i da mu pozelis prijatno! i ako im se u satoru u centru pronadje 2000 konzervi mora mu se dati drugi! A on prosvercuje preko nasih biznismena do buvljaka!

 5. pajo kaže:

  Pazi opciju kada oni koji na papiru sleduje obrok a u praksi daju psima jer im nije po veri obrok!!!A oni koji imaju Petoro dece Otac radi povremene poslove a ni struje ni vode u kuci kojoj zive sleduje samo dva obroka!Jebem ti sistem!

 6. punisher kaže:

  kako ne mozes uzeti migrantu? ko to kaze? mozes uvek reci ne. i sta ako njihov obrok neko drugi placa? jer bi ostavio svoju decu da gladuju a tudju bi nahranio samo zato sto taj neko placa i kaze da ih hranis redovno?nemojmo izigravati postenog molim te. krade se sa svih strana, a ti bas gladnim sugradjanima ne bi dao da jedu? idi begaj

OSTAVITE KOMENTAR