U Subotici pozitivno 24 učenika i 18 profesora

U subotičkim osnovnim i srednjim školama pozitivno je ukupno 24 đaka i 18 profesora, pokazuju najnoviji podaci Gradske uprave. Epidemiološka situacija u školama je pod kontrolom, izjavio je član Gradskog veća za obrazovanje i kulturu, Miloš Nikolić, koji je pozdravio odluku Kirznog štaba da srednjoškolci i učenici od petog do osmog razreda osnovne škole pređu na onlan nastavu. On je istakao da je u Subotici sve spremno za ovaj vid vaspitno-obrazovnog procesa.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Sta se dobija kad se spare Dr i Mr kaže:

  -Epidemiološka situacija u školama je pod kontrolom, izjavio je član Gradskog veća za obrazovanje i kulturu, Miloš Nikolić
  -A Naslov je da je zarazeno 24 ucenika i 18 profesora.
  -A na drugom portalu vest da je gradonacelnik Subotice proglasio vanredno stanje.
  Eee sad,pitanje je da li je 24+18 pod kontrolom,ili je kontrolisano vanredno stanje,ili je Nikolic nekontrolisan,ili je gradonacelnik kontrolisano zarazen ili 24+18 brojka koju smo oduvek zeleli da bi coronu stavili pod kontrolu,ili vanredno kontrolisemo kontrolu,ili kontrolnu vanrednost zarazujemo,ili da se kontrolisemo zarazom……molim Suboticke dr i mr Bakica i Nikolica da nam pojednostave.Ipak mi nismo toliki intelektualno kontrolisani intelekt.

 2. Koli21 kaže:

  Veliki strucnjak iz oblasti socijalne zastite, zdravstva i javnog zdravlja…

 3. Kad macor frkce drmrgr itd kaže:

  Zasto nas gradonacelnik cuti i ne daje izjave ? Osim stampane preko portala.Zeljni smo ga cuti.Molim da se udostoji i redovno nesto izjavljuje.Mi gradjani smo ga zeljni cuti.

 4. Miki kaže:

  Iskreno mi je drago da u Subotici Romi kao nacionalna manjina mogu da napreduju, bolje nego u drugim sredinama. Gospodin Nikolic je pravi primer za infiltraciju Roma u društvo, kroz poziciju čelnog čoveka za obrazovanje u Subotici. Ovo je primer dobre prakse i voleo bih da i druge gradovi u Srbiji pokazu toleranciju prema Romima kao nacionalnoj manjini. Subotica je uvek bila multikulturalna i ovaj čin treba pozdraviti i dati šansu Romima kao i drugim nacionalnim manjninama.

 5. Vesna kaže:

  A šta je sa fakultetom

 6. staje kaže:

  Sta lažete… Samo iz moje škole 30+ učenika…

 7. avet kaže:

  @Miki
  Romi kao nacionalna manjina ne bi trebala imati nikakav problem niti u Subotici, niti u ostalim krajevima, sredinama u Srbiji.
  Jedini problem kod pojedinih Roma, a ima ih ipak dosta, je njihovo ponašanje. Jedino to.
  Oni su inače ljudi isti kao i svi ostali građani.
  Imaju tamniju kožu, oči i kosu.
  Ni ostali građani nisu svi isti. Ima nas koji imamo plavu, smeđu, crnu, riđu kosu, a ima nas i ćelavih…
  Boja kože nam nije ista, ima nas od svetle puti pa sve do vrlo tamne boje kože, bez obzira na nacionalnost.
  Naravno da se podrazumeva da su određene boje kože, kose i očiju češće i dominantnije kod određenih grupacija.
  Gospodin Nikolić je ko zna koja generacija romskog porekla, čiji su se preci već odavno prilagodili ovdašnjim uslovima, infiltrirali se, prilagodili u ostalo društvo, a on se školovao i postigao zaista zavidan nivo školovanosti, kulture i ponašanja, a kao što vidimo, sada je i na dobroj političkoj poziciji.
  Njega njegovi sunarodnici treba da prate kao dobar primer.
  Može se reći da nema nikakve razlike između subotičkih, domaćih, školovanih Roma, kojih istini za volju ima sada već ne mali broj i ostalih građana različitih nacija.
  Ja ih lično puno poznajem i smatram ih ravnopravnim članovima našeg društva.
  Isti su kao i ja i drugi, nema tu neke razlike, čak imamo jako dobre susedske odnose.
  A kao što vidimo na primeru gospodina Nikolića, postoje njihovi predstavnici i sa završenim fakultetima, muzičkom akademijom, itd…što je vrlo pohvalno i primereno.
  Drago mi je kada na televiziji vidim voditelja, spikera ili umetnika romskog porekla, a koji je postigao dobar uspeh i slavu, pošteno je radio i trudio se, marljivim radom se ravnopravno utopio u mnoštvo ostalih.
  Ono što reputaciju i loš glas Roma kao Roma uopšte gledajući čini lošim je ponašanje jednog dela, ne baš malog, ostatka njihovih sunarodnika, a čije ponašanje jako odudara od ponašanja ostalih građana.
  Većina novopridošlih Roma su barem za 100 godina zaostali za našim subotičkim Romima i građanima ostalih nacija. Žive u svojim zatvorenim zajednicama, vuku jedan drugog prema dole, nesvesno ne dozvoljavajući jedan drugome da se izdignu iz kaljuge, zaostalosti i neke sopstvene izolacije.
  Slabo, skoro nikako se ne školuju, ne vode računa o svojoj deci kojih naravno imaju i previše, ne vole da rade ništa korisno, otuđivanje tuđih stvari im nije strano i to im je normalna pojava i posao, a ujedno im je to kao njihovo neko prirodno pripadajuće pravo. Navikli su na razno-razne socijalne pomoći, a ono što jako dobro znaju je izigravanje zakona i propisa, koji im omogućavaju da na kvaran način dođu do lične koristi na tuđ račun. U tim stvarima su vrlo dobri i jedan drugog u okviru njihove zajednice školuju i informišu, tu temu savršeno poznaju.
  Čak šta više, većina takvih stvarno misli da je krađa pošten posao, pa se još i bune kada ih neko jači uhvati na delu i onda se pozivaju na neka njihova prava i na netolerantnost ostalih nacija i navodnu bezrazložnu mržnju prema njima.
  A ja tvrdim, ne postoji prava mržnja protiv Roma zato što su Romi, POSTOJI MRŽNJA PREMA NJIHOVOM NEPOŠTENOM PONAŠANJU.
  Završavam post.
  Malo sam odlutao, tema ovde uopšte nije pitanje Roma, već Kovid-Sars-19 i opasan, alarmantan broj zaraženih ovim virusom u našim školama.

 8. Anonimni kaže:

  Kako serete ko foke

OSTAVITE KOMENTAR