U Subotici sutra počinje 41. „Vojvođanska zlatna rukavica“

Jedan od najjačih turnira u Evropi u juniorskoj konkurenciji okupiće oko 180 takmičara iz 15 zemalja

 

677z381_cb_gloces

 

Međunarodno boksersko takmičenje za omladince – 41. po redu „Vojvođanska zlatna rukavica“, biće održana u Subotici od 23. do 27. avgusta u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i uz tehničku podršku Boks kluba „Spartak“.

Kako je saopšteno iz BSS, jedan od najjačih turnira u Evropi u juniorskoj konkurenciji okupiće oko 180 takmičara iz 15 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srbiju će predstavljati 20 reprezentativaca pod vođstvom selektora Nebojše Čurovića.

Na spisku izabranika srpskog selektora nalaze se: Luka Ranković – 60 kg, Severdžan Gaši – 48 kg, Luka Mihajlović – 57 kg, Hristofer Dimitrov – 67 kg, Filip Džida – 63,5 kg, Filip Durtanosi – 60 kg, Đorđe Jojić – 67 kg, Vladimir Beriša – 63,5/67 kg, Hamza Rašljanin – 67 kg, Lazar Bovan 71 kg, Nikola Cvetković – 71kg, Strahinja Mitrović – 75 kg, Srđan Teofilović – 80 kg, Srđan Tomić – 86 kg, Marko Pižurica – 90 kg.

Prvi deo turnira održaće se u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, a polufinalne i finalne borbe za dane vikenda u Hali sportova u Subotici.

– Imali smo izuzetno jake i kvalitetne pripreme za turnir u Subotici. Zajedno smo svi već dve nedelje i maksimalno smo spremni i motivisani da Srbija na takmičenju kome smo domaćini i koje je jedno od najprestižnijih turnira u boksu za omladinske kategorije osvoji veliki broj medalja. Srpski boks raste iz nedelje u nedelju, vredno i predano se radi na putu koji smo izabrali i trasirali, a to je put koji vodi ka svetskom vrhu u svim kategorijama – istakao je selektor Čurović.

 

 

zurnal.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

51 + = 59

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: