U Subotici upriličen prijem za Davora Štefaneka

Osvajanje srebrne medalje na Prvenstvu Evrope obradovale je sve Subotičane, ovoga puta i više nego ranije, jer je Davor Štefanek od ove godine ponovo u bojama Spartaka.  Na uspehu su mu čestitali i predstanici lokalne samouprave, na prijemu upriličenim tim povodom u Gradskoj kući u Subotici.

stefanek

– Drago mi je što mogu da te ponovo ugostim u Gradskoj kući, a ovo je veliki lični uspeh, ali i uspeh za klub i grad. Nadam se da će biti prlilika da se još vidimo, da promovišemo dobre rezultate pojedinca, ali i kluba koji je omogućio da neko stasa do ovakvih rezultata. Voleli bismo da ostaneš u Subotici, da tu nastaviš svoju karijeru i da ostaneš među velikanima ovog sporta u Subotici – kazao je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, na šta mu je Štefanek ekspresno odgovorio:

– Tek sam se vratio i ne nameravam da idem. Subotica je moj grad, kao da nisam ni odlazio. Čim sam se vratio, stigla je i medalja.

Srebro sa Prvenstva Evrope je lepa stvar, ali sa ovom medaljom nisu zaokružene Štefanekove ambicije za ovu godinu. Glavni ispit tek predstoji, a rad u Subotici će biti od velike pomoći.

– Jednostavno, nešto je u Subotici, nešto je u toj sali u kojoj je, kako kaže Sreta (Sreten Damnjanović, trener u Spartaku) hiljadu duhova rvača. Drago mi je zbog medalje, možda mi je malo žao što nije zlatna, ali treba znati da sam u Rigu otišao iz punog treninga, a centralni događaj je ove godine svakako Olimpijada. Bilo bi mi drago da se posle Rija ponovo vidimo povodom sličnih razloga.

Štefaneku je na uspehu čestitao i Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport, omladinu i turizam.

– Drago mi je da se RK Spartak vraća na staze stare slave, a siguran sam da će Subotica posle dužeg vremena ponovo imati olimpijskog šampiona. Čestitke zaslužuje i Spartak, jer su u Klubu uspeli da vrate najbolje takmičare. Svi u gradu, ne samo u sportski radnici, ponosni su na Rvački klub Spartak, na njegovu tradiciju, ali i na Davora, koji je svetski šampion, nadamo se uskoro i olimpijski.

Na prijemu su se zahvalili i Sreten Damnjanović, trener RK Spartak, i Andrija Romić, predsednik trofejnog kluba.

– Hvala ljudima iz lokalne samouprave koji su uložili napore da se obezbede potrebni uslovi. Treba znati da Davor nikada nije otišao iz Subotice. Jeste, bilo je situacija kada je zbog okolnosti morao da promeni klupske boje, ali sada, čim su se stekli bolji uslovi, on je ponovo sa nama. On je sigurno i telom i duhom uvek bio uz nas. Voleo bih da mu se ispune želje vezane za medalju, ali i vezane za njegovu nameru da me zameni na mestu trenera, kada za to dođe vreme – rekao je Damnjanović, a Romić nastavio:– Uspeli smo da dobrom organizacijom Prvenstva Evrope za kadete postavimo i Rvački klub Spartak na noge, pa smo vratili u Spartak sve Subotičane. Verujem da smo jedini subotički klub koji u seniorskom pogonu ima sve domaće takmičare, a to je plan dobrog višegodišnjeg rada. Nadam se da će taj rad da kruniše Davor osvajanjem olimpijske medalje, da nastavljamo koracima po kojima nas pamte, koracima osvajanja evropskih, svetskih i olimpijskih medalja.

 

Subotičke novine

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: