U Subotici više od 30 zaraženih na bolničkom lečenju

U Subotici je na lečenju u bolnici 31 pacijent kod koga je potvrđeno prisustvo Korona virusa, za tri više nego juče, dok je pored njih još 16 pacijenata nalazi smešteno na odeljenju za infektivne bolesti, ukupno 47.

Kako je saopšteno iz Opšte bolnice, među potvrđenim slučajevima od juče je i jedan zaposleni zdravstveni radnik, lakše kliničke slike

“Svi hospitalizovani pacijenti su za sada stabilnog kliničkog stanja. Jedan pacijent starije životne dobi je sa težom kliničkom slikom i nalazi se u jedinici intenzivnog lečenja, za sada takođe klinički stabilan” – saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Kod deteta starosti 3 godine, koje je pratnji majke pod sumnjom da je obolelo od Kovid19 smešteno prethodnih dana u bolnicu, čeka se još jedan PCR test, dete je u kliničkom poboljšanju, dobro reaguje na terapiju i dobro se oseća.

Prosečna starost pacijenata obolelih od Kovid19 na bolničkom lečenju iznosi oko 53 godine. Najmlađi pacijent ima 22, najstariji 87 godina.

U protekla 24 sata u respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica pregledana su ukupno 23 pacijenta, dok je danas u laboratoriju Zavoda za javno zdravlje poslato 18 uzoraka na PCR testiranje.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR