U Subotici voda najskuplja, jer se ulaže

U Srbiji bi do kraja godine trebalo da bude usvojena Strategija za upravljanje vodama do 2034. godine koja predviđa poskupljenje cene usluge vodovoda na 1,35 evra po kubiku u narednih šest godina.

Poskupljenje je potrebno da bi bilo moguće neophodno ulaganje od čak 8,5 milijardi evra u tom periodu, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije.

voda

Cilj izmena regulative je i da cene vode budu jedinstvene za stanovništvo, ustanove, privredu i ostale korisnike. Na primer, u Subotici sa cena je 99,45 dinara po metru kubnom za vodosnabdevanje i kanalisanje sa naknadama za stanovništvo, a Kruševcu iznosi 56,42 dinara, ali Subotica ima plan ulaganja u vodosnabdevanje, koji je uračunat u cenu. U Beogradu je cena usluge vodovoda i kanalizacije nešto ispod 80 dinara po kubiku, ali je najavljeno poskupljenje.

Stručnjak beogradskog Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, Slađana Milojković, rekla je Tanjugu da bi te uredbe trebalo da budu usvojene krajem 2016. ili početkom 2017. godine.

 

TanjugKOMENTARI

 1. bac vranje kaže:

  huuuu dobro kad nije zbog toga sto je izgradnja precistaca kostala 3x vise od planiranog, koji uzgred jos ne radi kako treba!! Umesto da su strucnjaci posetili Sentu koja je izgradila precistac 1,5 x veceg kapaciteta nego suboticki i uz to duplo jeftinije. KO JE VAS POZNAVAO NI PAKAO MU NECE TESKO PASTI!!!

 2. punisher kaže:

  nije samo da placamo nenormalnu cenu vec nam voda smrdi i ne moze se piti. jbt ko da zivimo na Marsu da nemamo pijacu vodu

 3. Sojic kaže:

  Bunari su zakon

 4. Realan kaže:

  A u Vodovodu se uposljavaju stranacki stucnjaci.

OSTAVITE KOMENTAR