U subotičkoj bolnici izmeštaju dečji kutak

Dečji kutak „Cvrčak“ u potkrovlju Opšte bolnice, koji je sanitarna inspekcija zatvorila zbog higijenskih nedostataka, biće izmešten na odeljenje da bi mali korisnici u toku boravka, osim nadzora prosvetnih radnika imali i stalni nadzor lekara.

cvrcak

Foto: PU Naša radost / RAS Srbija Dečji kutak u okviru bolnice

 

Prostor na devetom spratu bolnice od 1975. godine korišćen je za potrebe dece koja duže borave na lečenju i koja su uz pomoć zaposlenih u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ i Osnovne škole „Ivan Milutinović“ mogla da uče i da se igraju.

Rukovodstvo bolnice i PU „Naša radost“ je krajem prošle godine počelo da traži najbolje rešenje za izmeštanje prostora koji ne odgovora potrebama dnevnog boravka, ali pre nego što je došlo do dogovora ko je zadužen za čišćenje „Cvrčka“ i gde će on biti premešten stigla je zabrana o korišćenju zbog čega je kutak zatvoren.

U rešenju o zabrani, izdatom pre oko mesec dana, navodi se da higijensko i tekuće održavanje nije zadovoljavajuće i da su instalacije prostora neispravne, a radovinezavršeni.

– Prostor je neuslovan i korišćen je bez ugovora sa bolnicom, a taj posao naša ustanova nema u svom opisu posla i sistematizaciji. Od kada sam direktor bolnice, a to je od decembra 2016. godine, radimo na rešavanju tog problema jer želimo i moramo deci da obezbedimo adekvatne uslove za edukaciju. Prostor ćemo prilagoditi u okviru odeljenja, najverovatnije Službe za pedijatriju. U toku je potpisivanje ugovora sa PU i OŠ da bi sve i zakonski regulisali – kaže dr Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice.

puskar

Foto: RAS Srbija Direktor bolnice dr Slobodan Puškar

 

Za „Blic“ isto potvrđuju i u Predškolskoj ustanovi.

– Naša obaveza je do sada jedino bila da obezbedimo vaspitača, a škola nastavnika. Nažalost, prostor nikada nije bio uslovan i mi smo još pre zabrane korišćenja počeli da tražimo rešenje zajedno sa bolnicom, jer osim samog prostora, vaspitača ili nastavnika svi smatramo da deca moraju imati i nadzor lekara dok borave u dečjem kutku. Onog trenutka kada bude obezbeđen prostor na nekom od bolničkih odeljenja mi smo spremni da pošaljemo vaspitača – kaže Veljko Vojnić, tehnički direktor PU „Naša radost“.

 

BLIC

 KOMENTARI

 1. Stanovik kaže:

  Bravo ,davnih dana je trebalo zatvoriti.Uvek sam se pitala kako to izgleda gore sa stotinama divljih golubova pod krovom…
  Golubarnik Dr. Bićana
  Novom direktoru puno uspeha u radu,molimo vas napravite bolnicu od nase gradske bolnice
  hvala

 2. stormwatch kaže:

  “– Prostor je neuslovan i korišćen je bez ugovora sa bolnicom, a taj posao naša ustanova nema u svom opisu posla i sistematizaciji”

  Jes, gospon Pushkar, od 1975 se taj prostor koristi u iste namene, znate ono kad je Josip Broz Bio na vlasti i kad mishevi nisu vodili kolo. I sad odjednom posle 42 godine prostor odjedared ne valja. Sigurno postoji razlog zasto je taj prostor namerno zanemaren.

OSTAVITE KOMENTAR