U Tavankutu prijatejski meč Srba iz Hrvatske, protiv Hrvata iz Srbije

Fudbalske reprezentacije Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije odigraće prijateljski meč 15. juna u Tavankutu kod Subotice, mestu koje je inače poznato po brojnoj hrvatskoj zajednici.

Kako prenosi portal srbi.hr, utakmica je dogovorena na sastanku izaslanika spomenutih nacionalnih manjina u fudbalskom savezu Srbije koji, kao i Hrvatski savez, podržava odigravanje ove utakmice.

/foto: betstudy.com/

 

Sastanak je održan na inicijativu Ivana Bošnjaka, državni sekretar za upravu i lokalnu samoupravu i supredsedavajući Međuvladinog mešovitog odbora za pitanja srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji.

Srbe iz Hrvatske predstavljali su Srđan Jeremić, predsednik Zajedničkog veća opšina i potpredsednik Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj, Nikola Gagulić, stručni saradnik za sport u ZVO-u , dok su Hrvate iz Srbije predstavljali Tomislav Žigmanov, zastupnik u Skupštini Srbije, kao i Petar Kuntić i Ivan Budimčević.

Uz prijateljsku utakmicu, održaće se i sastanak političkih predstavnika Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, sa ciljem da se pozitivna sportska atmosfera iskoristi da predstavnici obe manjine pošalju poruku da žele bolje, iskrenije i stabilnije odnose između država i da manjine mogu biti most saradnje i povezivanja Srbije i Hrvatske.

Da podsetimo, prva utakmica između dve manjinske reprezentacije odigrana je pre tri godine u Vukovaru, kao priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo nacionalnih manjina Europe. Hrvati iz Srbije u Vukovaru su pobedili 4:0.

 

(Telegraf.rs)KOMENTARI

 1. Pravdoljub kaže:

  U Tavankutu je bila i fudbalska ekipa iz Kunbaje iz Mađarske..

 2. Szerb Horvat kaže:

  Mi smo jedan narod.
  Brat je mio ma koje vere bio

 3. Mujo kaže:

  A skime cedu igrat Bunjevci?

 4. stormwatch kaže:

  @Szerb Horvat

  Persze!

  3xza7a@4

 5. Djuka kaže:

  @Szerb Horvat

  Ennyi!

OSTAVITE KOMENTAR