U toku izlov ribe na jezeru Palić

U jezeru Palić u toku je izlov prenamnoženih alohtonih vrsta riba. Ovo je jedna od mera koja je predviđena projektom “Zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš”. Cilj biomanipulacije je da se poboljša kvalitet jezerske vode.
Prva kampanja selektivnog izlova ribe započela je u ponedeljak, a na dnevnom nivou iz jezera se izvadi oko tona i po ribe. Izlov se vrši u 4. sektoru Palićkog jezera.


Nakon što se iz jezera izvuče mreža sa ribama vrši se selekcija, pa se poželjne vrste poput smuđa i šarana vraćaju u vodu, dok se invazivne vrste,kao što je srebrni karas, vade.
Izlovljene ribe šalju se zološkim vrtovima gde se koriste kao hrana za životinje, a analize su pokazale da su one pogodne i za ljudsku upotrebu. Kako bi se postigli što bolji rezultati plan je da se izlov vrši svake godine u nekoliko navrata. Osim izlova ribe, projektom “Zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš” predviđena je i izgradnja kanalizacione mreže na Paliću, potom poboljšanje rada prečistača, kao i podizanje zelenog pojasa oko jezera, a sve to u cilju poboljšanja kvaliteta jezerske vode.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. ffilozoff kaže:

  Karase daju zooloskom vrtu??? A koga su pitali,i ko je podpisao??? U SUBOTICI,godinama,se pojavi neki kreten,pa odlucuje…Nahranite sirotinju ,ko sto je ISUS radio-ribama!!!…hehehe,AL karas na tanjiraci!!!

 2. Pravednik kaže:

  Korisnik Ffilozoff je dokazani bot agenture u sluzbi ciohazarskih feudalaca koji ima za zadatak da odvraca paznju, pise nebuloze i unosi neslogu medju citatelje kako bi svojim gospodarima stvorio uslove za nesmetano orobljivanje napacenih naroda sveta. Apsolutno nije poenta ni u palicu ni u zo vrtu ni u karasu a vi to ne shvatate, botovi agenture i vecina ostalih jer nemaju ni dana skole. Kao sto bi korisnik Istina rekao, sve sami „genijalci“ jedini je on najmisleniji ovde i najobrazovaniji bilo ih je par pre ali ih je agentura ugasila ali on se ne predaje lako. Puna podrska za istinu i puna podrska za pravdu.

 3. gligorije kaže:

  pravednik
  Istino ne foliraj se.

 4. ffilozoff kaže:

  Ne jedi govna,agentura te prati…hehejhe…u Becu…

 5. Pravdoslav kaže:

  Iskreno, jedina stvar koja mene ovde zanima je komentar korisnika Istina. Za razliiku od ostalih, koji vecito diskutuju o besmislenim temama, on barem nesto pametno napise na svaku vest.
  On je odavno prozreo ciohazarsku, judeomasonsku pozadinu iza vladajucih krugova Severnobackog Okruga, i nece tek tako lako pokleknuti pred konstantim napadima Agenture u komentarima na ovom portalu.
  Ukoliko niste svesni neizbeznog dolaska Nove Austrougarske na ove prostore, poslusajte reci korisnika Istina i povedite se njegovim primerom. Ne dozvolite da vam ispiru pamet vec podrivajte sistem iznutra, kao sto to vec godinama radi korisnik Istina. On se zbog toga i preselio u buducu prestonicu Nove Austrougarske, Bec, da pokusa spasiti sto se spasiti moze. Mnogi ga ovde diskredituju i omalovazavaju, a prvenstveno clanovi cio-hazarske, vatikansko-zaverenicke, elitno-masonske, neo-fasisticke Agenture.

 6. Xpedient kaže:

  Inače nik „Pravednik“ uopšte nije isti lik kao „Istina“… namig-namig…

  Ahahahahahahaha

 7. Fux kaže:

  Taj tvoj stručnjak je tu već godinama u ‘bojama’ hidrologa Mišela…

 8. Istina... kaže:

  Ja pisem samo pod mojim nickom i to sve manje. Smetam.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 43 = 49

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: