U toku rehabilitacija biciklističke staze na Senćanskom putu

Obnova biciklističkih staza nastavlja se i ove godine, a trenutno su u toku su radovi na rehabilitaciji deonice na Senćanskom putu u dužini od jednog kilometra. Vrednost investicije je deset miliona dinara, staze se rade s obe strane puta od Kumičećeve ulice do Hotela „Patrija“, nakon čega se raditi i u Štrosmajerovoj ulici, preciziraju nadležni i dodaju da se svake godine ulaže u biciklističku infrastrukturu.

„Prošle godine smo rehabilitovali oko 3,8 kilometara straza, ide se po najkritičnijim deonicama, koje se nalaze na najprometnijim delovima grada. Dakle, to su nam dva prioriteta – da je prometno i da je stanje loše, mada se u staze dugo godina nije ulagano, to je sve rađeno još osamdesetih godina tako da su sve praktično došle na red za obnovu,“ objašnjava Ognjen Golubović, direktor Javnog preduzeća  za upravljanje putevima, urabanističko planiranje i stanovanje.

Kako bi se sagledala kompletna slika stanja biciklističkih staza u Gradu, u planu je da se sledeće godine izradi jedna sveobuhvatna studija, dodaje naš sagovornik.

„Za početak da kažem da ih ima svega 38 kilometara što je veoma malo za ovaj grad, tako će ta studija da nam pokaže gde bismo dalje trebali da ulažemo, kakvo nam je stanje i u kom smeru dalje da idemo na tu temu,“ kaže Golubović.

Staze na deonici Senćanskog puta trebalo bi da budu završene i asfakltirane sledeće sedmice, nakon čega počinje izgradnja potpuno nove deonice od Buvljaka do Industrijske zone, što je bio zahtev radnika, poručuju nadležni.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Tigar kaže:

  Jedan kilometar…tuga

 2. Miša _Su kaže:

  Treba rehabilitovati SVE biciklističke staze na teritoriji Subotice, pošto već odavno ne liče ninašta.

 3. Pepi kaže:

  Ako tako pravite kao sto radili od bolnice pa do Aleksandrova bolje da ne pravite nista onda !!! Taj deo je katastrofa !!!

 4. Palićanin kaže:

  Da li može da se napravi par stotina metara biciklističke staze na Paliću, od Zelengorske ulice,od pružnog prelaza, do semafora kod Splitske aleje? Staza postoji do pružnog prelaza a i od semafora se nastavlja dalje

 5. Milan kaže:

  @Tigre, ti nisi ni kilometar,zato cuti i pusti ljude da rade. Mozda imam savet za tebe,kad oni zavrse 1km,tvoji i ti zajedno sa njima nastavite jos bar 1km. Bolje je i to,nego 0km.

 6. Milutin kaže:

  Milan@- da podsetim,Akva Park još nije počeo sa radom. Slagali ste i predsednika a on slagao narod. Reče da počinje u ponedeljak prošle nedelje. Opet laž

 7. Tramp kaže:

  @Milutine , nema tog koji može slagati predsednika.Taj zna kad Pastorčici p.šaju.On ih samo pušta, jer ima koristi , a oni presretni ,misle , kao ,al smo mu podvalili …he he zamisli tata , ovaj nezna da smo maznuli dobru kintu,da da da.

 8. NS kaže:

  Nadam se da će se “ rehabilitovati“ postojeća biciklistička od Lifke do buvljaka jer je u očajnom stanju. Rupe, grbe, nazovi travnjak iznad nivoa staze pa se sliva blato… A i da se postave ograde da pojedici konačno shvate da to nije parking. A nedostaje i saobraćajni znak za nailazak na bici.stazu i pešački prelaz u Mažuranićevoj, kod Blaškovog križa. Usput da se popune i rupetine( od parkiranja, npr preko puta Maxi-ja) jer kad se napune vodom, jako smrdi

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: