U većini biračkih mesta u gradu koalicija ”Ujedinjeni za pobedu Srbije“ osvojila drugo mesto

Zahvaljujemo se svim građanima Subotice koji su na izborima 03.04. dali glas za listu Marinike Tepić „Ujedinjeni za pobedu Srbije“.Veliku zahvalnost dugujemo i našim kontrolorima koji su branili svaki glas na biračkim mestima.

Zahvaljujemo se glasačima koji su glasali za našu koaliciju na centralnim gradskim biračkim mestima,gde smo imali više nego odlične rezultate,koji su bili veoma blizu 20 procenata.Na nekim mestima,kao što je BM „Dom penzionera“ imali smo 22 procenta od ukupnih glasova.

Isto tako,zahvaljujemo se za glasove u prigradskim mestima gde smo ostvarili slabije rezultate.Hvala za onih čistih 9 glasova u naselju Šupljak,čistih jer su dobiveni bez pretnji,ucena ili kupovine.

Može se reći da nije samo izborni dan bio haotičan i pun nepravilnosti,nego i dani koji su predhodili 3. aprilu.Na mnogo subotičkih adresa isporučeni su pozivi za glasanje osobama koje nikada nisu stanovale na tim adresama. Veliki pritisak je bio na biračima koji su zaposleni u javnim preduzećima,koji su pored obaveze da glasaju za Aleksandra Vučića imali i kvote koji broj birača moraju dovesti na glasanje.

Znamo slučaj Ranke Kašiković Davčik,zaposlene u Gerontološkom centru koja je,pošto je odbila da prisustvuje mitingu SNS u beogradskoj areni,pretrpela brojna zlostavljanja na radnom mestu. Imamo i primere vaspitačica iz ustanove „Naša radost“ koje više od 10 godina imaju ugovore o radu na određeno vreme.One,da bi im ugovor bio produžen,moraju glasati za SNS.

Izbornom danu je predhodila opsada Subotice koja se ogledala u dolasku primoranih SNS glasača iz drugih mesta. Stotinjak autobusa koji su te građane doveli,bilo je nepropisno parkirano dužinom Senćanskog puta. Pitamo se,da li je MUP preduzeo odgovarajuće mere,kao što je bio slučaj za vreme blokade raskrsnice kod hotele Patria.

Što se subotičkih rezultata izbora tiče,mišljenje smo da je izlznost bila mala.Na žalost,to je realna slika grada,ne zbog toga što građani ne žele da glasaju,već zbog činjenice da se više hiljada naših sugrađana nalaze na radu u inostranstvu u potrazi za boljim životom.

Rezultati izbora brojčano izgledaju ovako:

SNS-37,5 procenata, za 7,8 procenata manje nego 2020.godine                                                                                                SVM-21 procenat, za 4 procenata manje nego 2020.godine

Koalicija „Ujedinjeni za pobedu Srbije“  12 procenata

I ako tome dodamo da smo u gradu drugi,da smo na največem broju gradskih biračkih mesta “tukli” SVM, mislim da je to veliki uspeh.

Predsednički kandidat koalicije,Zdravko Ponoš je u Subotici dobio 18 procenata.

Đorđija Aksentijević,u ime PSG,se zahvalila svim građanima Subotice koji su izašli na glasanje 03. aprila,čime su pokazali da razumeju značaj učestvovanja u političkom životu. Istakla je značaj politike u životu svakog građanina,jer od politike zavisi način na koji se lečimo,kako nam se deca školuju,konačno i kakav vazduh dišemo i kakvu vodu pijemo. Zahvalila se posebno građanima koji su dali potpis podrške listi „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ i predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša,kao i svim koalicionim partnerima,posebno Stranci slobode i pravde koja je podnela najveći teret izbornog procesa i sa kojom je PSG najtešnje sarađivao koristeći njihove prostorije.

Izborni dan je protekao mirno,bez težih povreda izbornog procesa i istakla je doprinos Gradske izborne komisije u tome,jednako članstvu stalnog i proširenog sastava. Kao nepotrebno,istakla je postupanje člana SNS,Milimira Vujadinovića,koji je svojim ponašanjem nepotrebno ugrozio izborni proces na biračkom mestu br. 3,poslao lošu sliku o stranci čiji je član,ali je istakla korektno postupanje GIK-a u toj situaciji.

Činjenica da je izborni dan protekao relativno mirno,ne znači da su izbori regularni. Blokada medija od strane vladajuće stranke,korišćenje javnih resursa u korist vladajućih stranaka,nezakoniti uticaj na zaposlene u javnom sektoru,potpuno su oskrnavile uslove za pravedne i zakonite izbore.

Obraćanje je završila Staljinovim citatom: „Ako su izbori dobro pripremljeni,glasanje nije ni potrebno“

 

Služba za informisanje Gro Stranka slobode i pravde SuboticaKOMENTARI

 1. Subotičanka kaže:

  Sve dok am ebek bde vodio stranku i od nje mao korist, Vi nauspeh možete očekivati! LDP je pod njegovim vodstvom ada je ušao ugradsku skupštinu, odmah ga se odrekao jer se pritajio DS i nije mario za stranku i njene ideale već za lično bogaćenje!!! A to što je SNS vrbovao zpslene u JP i JKP pa to je se od VAS NAučio jer st vi isto to radili zj još gore onaj kji Vam se usprotivio, odmah je dobiaootkaz ugovora o radu!

 2. subotičanin kaže:

  @subotičanka
  molim?

 3. Milos kaže:

  Ova suboticanka je bas na teskim drogama.

 4. N19ht 0wl kaže:

  To nije subotičanka već dođoška priko drine

 5. Subotičanka kaže:

  @subotičanin

  pa pitajte bivše članove LDP-a !

 6. Subotičanka kaže:

  @Miloš

  Nisam ja bio u Čedinoj stranci već Vaš Šebek!!!

 7. YU kaže:

  yuhu
  Koje sve dovezen ili bolje rečeno doteran na promotivni skup sns, iz kojih krajeva Srbije, samo po istom principu je mogao sns dobiti u Subotici 37,5%.
  Mađara u Subotici nema više 21%, pa i to je disktabiln podatak.
  Iselilose od 1991 godine nekoliko hiljada ljudi. Pogledajte oglase o prodaji kuća i stanovau Subotici i okolini pa će vam sve biti jasno. Uz to pridodajte u zadnje dve godine da je u proseku nedeljnou umiralo min. 100ljudi u Subotici. Ko je onda ovde glasao za koga,zaista? Očistite prvo glasačke spiskove od preminulih.

 8. ................................................. kaže:

  Prekodrinska satnija, sa sobom je donela „kulturu“ a Vi ovde ovakvi kakvi ste, sačekali još spremniji, da ne kažem drugačije. Prepotentnost koja vlada u Vašim redovima, mnoge je oterala dalje od vas, dobri naši. Jedno se zna ništa večno nije, al ništa. I znate ono demokratsko bacilo nas u roblje, ovo neznam sada kako i nazvati. Najbolji bi bi SOCIJALIZAM..i kraj priće..

 9. dule kaže:

  @anonimni
  Ti kao stara komunjara živiš još u vremenu samoupravljanja, udruženog rada, ORA o ostalih Titovih i Kardeljevih budalaština. Ne daj Bože da se ikad više vrate SFRJ i socojalističko samoupravljanje. Zašto? Pa eto svi se danas borimo protiv partijskog kadriranja a najviše ga je bilo upravo u ta vremena. Komitet je odlučivao o svim bitnim i nebitnim funkcijama. I to se je javno objavljivalo u odlukama Komiteta („Komitet je predložio ili dao bezrezervnu podršku drugo tom i tom za izbor na mesto direktora tog i tog preduzeća“.) U fabrici ni poslovođa nisi mogao biti bez knjižice SKJ a u biografiji je prvo pisalo da li si član SSOJ- ili SKJ i od kada, koje si partijske škole i kurseve završio, da li su ti roditelji ili supružnik članovi pa tek onda koju školu si završio. Onaj ko nije imao partijski pedigre nije se mogao ničemu nadati. O zaposlenju u državnim strukturama nije bilo ni govora ako tri kolena unazad nisi imao „pedigre“. Osećao si se kao da su te vodili na kinološku izložbu. A ovima što u svemu i svakome vide „dođoše“ koji im smetaju, poručujem da malo oladi jer ima nas koji smo tu više godina nego što on ima života pa ih pitam ko je dođoš, vi ili ja.

 10. Memory kaže:

  @ Dule

  Nesto iz tvojih pisanja po forumu ne vidim da si danas mnogo sretniji i zadovoljniji nego u vreme komiteta i ostaloga sto je uz to islo. Imam utisak da se kod tebe radi o nekavom urodjnom luzeru koji u svakom rezimu i u svakoj drustvenoj formaciji nije nista u stanju da postigne i svoju nesposobnost prebacuje na sve i svakoga osim na sebe samoga. Ja ne bih ulazio u detalje ali stanovnici nekadasnje SFRJ nisu ni pre ni kasnije imali tako dobar miran solidan i sredjen zivot kao u vreme Tita i Kardelja. Oni su od jedne primitivno – agrarne zemlje sa isto takvim stanovnistvom napravili jednu pretezno industrijsku zemlju sa jakim agrarom i isto tako jakom prehrambenom industrijom. Umesto da se dalje nastavi sa daljnjom izgradnjom postignutog izaslo se je na ulice i demonstriralo protiv jednoumlja. Tu su se odmah pojavile i horde Srpskih besposlicara sa Kosova i pocele na mitinzima istine da glumataju nekakav napaceni srpski narod i urlaju po cesti – Smrt Siptarima. To je imalo kao finale bombardovanje Srbije, i potpisivanje Kumanovske kapitulacije (pardon sporazuma) I zato je danas Srbija tamo gde jeste, a sigurno nije tamo gde prica da navodno jeste njen brbljivi i hvalisavi predsednik. Uzgren NATO bombardovanje je zdusno finansiralo izmedju ostalog i onih 2-3 miliona Srba koji rade po pravilu i vecinom u NATO zemljama i svojim porezom finansiraju odgovarajucu politiku Zapada. Njima su se pridruzili i kolege u domovini svojim radom kod raznih investitora koji svojim profitom takodje ucestvuju u jacanju borbene gotovosti NATO-pakta.

  PS Nije lepo siriti lazi i podle izmisljotine o nekadasnjoj SFRJ.

 11. ................................................. kaže:

  Dule KOMUNISTI nisu bili PSI da imaju pedigree, obrati veoma obrati pažnju na svoje pisanje jer i svi Tvoji bliži i daljnji su bili članovi KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

 12. Subotičanka kaže:

  @N19ht 0wl
  Ja sam rođena Subotičanka za razliku od tebe koji se kriješ šiframa, a đubre ti iz usta viri! Boli istina, ali istina uvek boli!

 13. YU kaže:

  Yu
  Marinka Tepić je iznela ove izbore I šta se tu sad Đilas busa, nek se već sklonI sa političke scene. A kakvi su rezultati izbora za parlament,ti se glasovi nepregledaju?
  Nepostoji samo Beograd u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: