Ubaci limenku, dovrši skulpturu

Subotičanin, Jugoslav Sivić je autor skulpture u obliku ribe dugačke 6 metara, koja se nalazi u ulici Zelengorska, na ulazu u naselje Palić. Skulptura će biti postavljena do 30. jula.

– Cilj je bio da skrenemo pažnju na problem sa jezerom Palić. Prošle godine uginulo je 12 tona ribe u jezeru. Prizor je bio stravičan i želimo da se to više nikada ne ponovi. Zbog toga je skulptura u obliku ribe, a izrađena je od otpadnih materijala – objašnjava Jugoslav Sivić.

“Ubaci limenku, dovrši skulpturu” slogan je pod kojim se pozivaju svi stanovnici Subotice da se aktivno uključe u projekat čišćenja jezera Palić. Skulptura je izrađena od odbačenih materijala koji se nalaze na otpadu i koji su van upotrebe, a postavljena je u centru Palića u okviru ovogodišnjeg Summer3p festivala. Na osmom festivalu elektronske muzike koji se održava od 22. do 25. jula i ove godine glavna kampanja je “Očistimo jezero Palić”, sa ciljem rešavanja višedecenijskog problema.

– Nećemo stati dok jezero ne očistimo. Mi kao NVO imamo cilj da edukujemo građane. I ove godine festival je u znaku ekologije – kaže Vlatko Jovićević ispred NVO "AŠC".

Glavna kampanja ovogodišnjeg Summer3p festivala je “Očistimo jezero Palić”. Od četvrtka do nedelje biće održane radionice o reciklaži, sa ciljem da se pokaže šta sve može da se napravi od otpadnog materijala.
Pored kampanje “Očistimo jezero Palić”, biće održana i kampanja “Stop nasilju”. U subotu u 12 časova je planirana javna prezentacija izveštaja instituta “Jaroslav Černi”, koja ima za cilj da pokaže koja je najbolja metoda za sanaciju jezera Palić.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: