Ubaci limenku, dovrši skulpturu

Subotičanin, Jugoslav Sivić je autor skulpture u obliku ribe dugačke 6 metara, koja se nalazi u ulici Zelengorska, na ulazu u naselje Palić. Skulptura će biti postavljena do 30. jula.

– Cilj je bio da skrenemo pažnju na problem sa jezerom Palić. Prošle godine uginulo je 12 tona ribe u jezeru. Prizor je bio stravičan i želimo da se to više nikada ne ponovi. Zbog toga je skulptura u obliku ribe, a izrađena je od otpadnih materijala – objašnjava Jugoslav Sivić.

“Ubaci limenku, dovrši skulpturu” slogan je pod kojim se pozivaju svi stanovnici Subotice da se aktivno uključe u projekat čišćenja jezera Palić. Skulptura je izrađena od odbačenih materijala koji se nalaze na otpadu i koji su van upotrebe, a postavljena je u centru Palića u okviru ovogodišnjeg Summer3p festivala. Na osmom festivalu elektronske muzike koji se održava od 22. do 25. jula i ove godine glavna kampanja je “Očistimo jezero Palić”, sa ciljem rešavanja višedecenijskog problema.

– Nećemo stati dok jezero ne očistimo. Mi kao NVO imamo cilj da edukujemo građane. I ove godine festival je u znaku ekologije – kaže Vlatko Jovićević ispred NVO "AŠC".

Glavna kampanja ovogodišnjeg Summer3p festivala je “Očistimo jezero Palić”. Od četvrtka do nedelje biće održane radionice o reciklaži, sa ciljem da se pokaže šta sve može da se napravi od otpadnog materijala.
Pored kampanje “Očistimo jezero Palić”, biće održana i kampanja “Stop nasilju”. U subotu u 12 časova je planirana javna prezentacija izveštaja instituta “Jaroslav Černi”, koja ima za cilj da pokaže koja je najbolja metoda za sanaciju jezera Palić.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

58 + = 62

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: