Ubica i dalje na slobodi

7. juna biće osam meseci od kada je na svirepi način ubijena Milica Barašin, a od ubice ni traga. Prijatelji, rodbina, roditelji ne znaju šta će od tuge i traže odgovor na pitanje: Ko je mogao da ubije devojčicu?!Međutim, odgovora nema.

Porodična kuća u ulici Petra Popovića Age se prodaje, jer majka, baka i deda planiraju da se presele u Sombor jer je Milica tamo sahranjena.
– Šta da kažem? Da li policija nekoga štiti ili ništa ne znaju. Stalno nam kažu istraga je u toku. Ljudi svašta pričaju, te da je uhapšen neko, te da je priznao….Mi mislimo da ubica više nije tu. Nije nam jasno kako ne mogu da ga nađu. Šta da Vam kažem – priča baka Stojanka Simendić, kojoj se ubijena devojčica žalila nekoliko dana pre sviroepog ubistva da je neko prati.

Deda Radivoje, je slomljen od bola. U Miličinu sobu ne ulazi zbog tuge. Smatra da je policija trebala više da radi i ozbiljnije da se posveti istrazi.

Slika

Majka ubijene devojke, Svetlana Simendić, kaže da je u kontaktu sa policijom i da joj uvek odgovaraju da je istraga u toku. Problem je što nema motiva za tako svirep zločin.
– Mislim da je policija pogrešila na početku. Oni su ispitivali njeno društvo i dečka, a oni nisu krivi. U početku sam gajila nadu da će da ga nađu, ali sad nisam sigurna. Pisala sam ministru policije Ivici Dačiću, sada ostaje da se obratim direktoru Veljoviću i predsedniku Srbije, Borisu Tadiću. Od grada nisam tražila pomoć, jer mi nisu ni izjavili saučešće – rekla je Svetlana Simendić.

Pored Somborske pruge, u naselju Zorka gde je na najsvirepili način ubijena 17-godišnja devojka u znak sećanja, njena porodica, prijatelji radi sećanja ostavljaju cveće i pale sveće. Međutim, nedavno na tom mestu, je bilo zgarište. Kao da je neko želeo da zapali i izbriše svaki trag.

Otac, Leon Barašin koji radi u Nemačkoj nije želeo da komentariše što ni posle osam meseci se ne zna ništa o ubici. Rekao je da nisu tačne priče da mu je ćerka ubijena “zbog osvete”, kako je neko rekao. Smatra da je policija trebalo da obavi bolji posao.

Međutim, u policiji kaže da u cilju istrage ne mogu da govore o slučaju. Intezivno rade na slučaju. Ispitali su mnoga lica, podvrgali poligrafu, čak u pojedinim trenucima bili su sigurni da ga imaju, ali na kraju ništa.

Inače, policija radi u saradnji sa kolegama iz Beograda na slučaju koji se po svireposti i brutalnosti u Subotici ne pamti u poslenje dve decenije da se dogodio. Iako je bilo reči da će poslodavac majke da angažuje detektive nije to uradio.
Problem je, što niko nije imao motiv da ubije Milicu, kažu komšije, roditelji, rodbina i prijatelji. Istraga je u toku.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 85 = 93

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: