Učenje veština od baka

U Regionalnom Arhus centru u Subotici otvorena je izložba radova koji su nastali u okviru projekta unapređenja turističke ponude grada. Oslikano je deset šalova različim tehnikama i izrađeno je 12 jastučnica sa motivima Subotice. Učesnice seminara nisu mogle da se dogovore koju veštinu  žele da nauče, kako da su držane radionice za šareni vez i slikanje na svili.

Projekat nosi naziv: „Unapređenje turističke ponude Subotice stvaranjem vizuelnog identiteta uz pomoć tehnika starog zanata“ i nosilac je  Udruženje Terras, a partneri su  Gerontološki centar i Turistička organizacija grada Subotice. Učesnice su imale priliku da od baka iz Gerontološkog centra, kao i Gerontološkog “kluba Centar 2” savladaju tehnike starih zanata. Posebna vrednost u projektu je što su se devojke sa baka lepo družile i u planu je da nastave da se druže i posle projekta.

– Projekat „Unapređenje turističke ponude Subotice stvaranjem vizuelnog identiteta uz pomoć tehnika starog zanata” imao je za cilj da poboljšanje turističke ponude  grada stvaranjem vizuelnog identiteta primenom veza na tkanini kao jednom od starih zanata karakterističnim za to područje – objašnjava saradnik na projektu Nataša Marić.

 

Otvaranju izložbe je prisustvovao direktor Arhus centra, Pavle Budimčević i v.d. direktorka Gerontološkog centra, Vesna Pajić. Projekat je podržao pokrajinski sekreterijat za privredu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR