Udes uzeo i drugog sina

Kuća roditelja subotičkog policajca Damira Grubača koji je poginuo u marici zavijena je u crno.

 

Krstan i Anđelija Grubač, roditelji Damira (34), policajca nastradalog prekjuče na putu Kraljevo-Raška, još ne mogu da veruju da se crna sudbina ponovo nadvila na njima. U još jednom teškom sudaru pre 15 godina izgubili su starijeg sina Zorana.

 

kraljevo--foto-n.-bozovic_f

U prekjučerašnjem udesu, kada je kombi podleteo pod šleper, poginuo je i Besim Bahtijarević (46), novopazarski diler droge koga su sprovodili iz Subotice u Novi Pazar. Teške povrede zadobili su i policajci iz pratnje Željko Ivić (36) i Nemanja Janković (34). Uzrok sudara još nije poznat, ali se pretpostavlja da je vozač Grubač zaspao, skrenuo ulevo i podleteo pod šleper.

 

Zanemeli od bola, Damirov otac i majka juče su nemo sedeli u porodičnoj kući u Čonoplji kod Sombora. Tuga se nadvila i nad Kljajićevo, gde je Grubač živeo sa suprugom Milicom, desetomesečnom ćerkom Vanjom, kao i s tastom Ljubomirom i taštom Slavicom Beretić.

 

– Milica, koja je tri godine u braku s Damirom, još se ne miri sa činjenicom da ga nema – tiho govore majka i otac.

 

I pretpostavljeni i kolege Damira Grubača u neverici kažu da su izgubili jednog od najuzornijih policajaca.

 

Đorđe Dujić, njegov komandir u Prvoj policijskoj ispostavi subotičke policije, kaže da je Grubač radio 10 godina na svim poslovima u patrolnoj i pozorničkoj delatnosti. Kobnog dana na službeni put je krenuo rano ujutru maricom s dvojicom kolega da bi predali Bahtijarevića, uhapšenog u Subotici.

 

– Damir je bio izuzetno dobar radnik. Ocenjivan je svake godine dobrom ocenom, nije imao propusta u radu. Bio je povučen i skroman momak, koji je izvršavao sve zadatke. Nikada s njim nije bilo problema. Jako nam je žao što smo ga izgubili. Posetili smo njegovu porodicu, velika je žalost – kaže Dujić.

 

Subotičani i za Nemanju Jankovića (34) i Željka Ivića (36), povređene policajce, imaju samo reči hvale. Obojica su momci izuzetno vesele prirode. Njihov starešina Marko Kovačević iz Druge policijske ispostave navodi da je Janković u MUP-u od 1999, a Ivić je došao pet godina kasnije.

 

– To su dobri policajci. Imaju iskustva – dodaje Kovačević.

 

BlicKOMENTARI

  1. Tomislav Mačković kaže:

    Damire pokoj ti večni. Porodici najskrenije saučešće..

  2. ?!?! kaže:

    "to su dobri policajci…imaju iskustva..".E Marko Marko al si ih nahvalio svaka ti cast …sram nek te bude….!!!!

OSTAVITE KOMENTAR