Udruženje građana „Za kulturnu Suboticu“

Zbog navoda koji su se poslednjih dana pojavili u javnosti a vezano za mene kao nosioca liste „Za kulturnu Suboticu“, kao građanka koja je svoje godine provela u Našem gradu, Vašem susedstvu, obraćam se poštujući svakog pojedinačno, sa jasnom namerom da pokažem da želim da se vratimo suštini koja nas lično, ali i kao zajednicu definiše – kulturi u definiciji od pojedinačnog do najšireg smisla.

Subotica je grad kulture. Subotičani su poznati kao kulturni građani koji poštuju tradiciju, svoje komšije, različitost…

Smatram da svoje aktivnosti treba da usmeravamo na dalje unapređenje kulturnog ambijenta grada, da sve naše specifičnosti nacionalne i kulturološke razvijamo prihvatajući različitosti i poštujući kulturne potrebe svih podjednako. Bogata i raznolika kulturna baština i negovanje tradicije, ali i razvoj i unapređenje savremenog stvaralaštva predstavlja veliku snagu multikulturalne i višenacionalne Subotice. Želim da to bude naš način življenja ne samo u mesecu maju i me samo u vreme kampanja, jer Subotičani to zaslužuju!

Ponosni smo na arhitekturu secesije našeg grada, ali ujedno dozvoljavamo narušavanje autentičnog izgleda građevinskim objektima koji se nikako ne uklapaju u ambijent i nasleđe. Građevine od stakla jesu moderne, ali prete da istisnu ono po čemu smo prepoznatljivi – secesiju u svoj svojoj lepoti.

Kultura življenja, ambijent i okolina prema kojoj se odnosimo takođe govori o nama kakvi smo kao kulturne jedinke, bilo da smo Srbi, Mađari, Hrvati, Bunjevci ili druge nacije.

Kultura sećanja? Naravno da je bitna! Poverimo mladim umetnicima da svojim umetničkim artefaktima, instalacijama, isprave greške zaborava i oplemene gradske prostore.

Stvarnost se pretvorila u kulturološku polarizaciju. Nismo se snašli. Kulturom dijaloga, kulturom govora i ponašanja Subotica može to da prevaziđe i posluži kao primer drugima. Subotica je pitoma, tolerantna i kao takva dalje treba da se razvija.
Naše udruženje „Za kulturnu Suboticu“ će se truditi da ličnim primerom, ponašanjem i delovanjem pokaže da kultura može da postane i pravilo brige za čoveka. Na mnoge okolnosti ne možemo da utičemo, ali na kulturu možemo!
Subotica ima sjajne potencijale u aktivnim, ali i još ne potvrđenim mladim kreativnim umetnicima. Subotičani su željni različitih kulturnih sadržaja. Kultura se ne stiče rođenjem. Kultura se neguje. Prvo u dečijoj sobi, porodici, kasnije u različitim socijalnim okruženjima. Vremenom se pretvarra u naviku, formira lični identitet i moralne stavove pojedinca, a pojedinci zajedno čine društvo.

Dragi Subotičani, želim da Vaši i moji unuci zadrže komplimente da smo grad kulture i kulturnih ljudi. Verujem da nam je to najjača strana.

U svom programu, zalagaću se za

Razvijanje institucija koje se prilagođavaju potrebama građana i građanki
Unapređenje kulturnog ambijenta grada

Uspostavljanje sistemskih rešenja u oblasti zaštite životinja
Očuvanje kulture govora i ponašanja u javnom i medijskom prostoru Subotice
Obnova i očuvanje arhitektonskog i kulturnog nasleđa
Unapređenje životne sredine bazirano na usaglašavanju sa konceptom zelene agende
Uspostavljanje mehanizama socijane zaštite ostvarivih u praksi
Hvala na strpljenju i ako smatrate da zaslužujemo Vašu naklonost, zaokružite broj 5 na predstojećim izborima…, kao odlikaši!

 

Aroksalaši Stamenković Marta Nosilac liste „Za kulturnu Suboticu“KOMENTARI

 1. Tikica kaže:

  Fina ženica, sve pohvale. Imate moj glas gospođo, da skinemo više ove.

 2. Marija kaže:

  Pa što onda ne podneseš ostavku na mesto direktora Dečijeg pozorišta, ako nisi deo njihove vlasti! tj ako nisi deo njihove liste!

 3. Trovach kaže:

  Lazna opozicija!

 4. Anonimni kaže:

  Lažna lista za odvlačenje glasova opozicije. SNSovci su počeli i da pišu grafite BOJKOT. Jeste prevara ali zakonita.

 5. Milutin kaže:

  Razumem da je politika prljava ali imajte malo granica kada je lično dostojanstvo u pitanju. Na predlig sns- a ste imenovani na funkciju direktorice Dečijeg pozorišta koje vodite uz niz afera koje vas prate. Član ste Srpske napredne stranke i redovni na svim njihovim mitinzima. Lepo priznajte da vas je pozvao Bakić i rekao da morate da obavite ovaj prljavi posao. Mislim da je procena naprednjaka loša i da će na ovaj način samo poboljšati rezultat opozicije jer im vredjate inteligenciju na ovaj način.

 6. Anonimni kaže:

  Marta Aroksalaši je glumica kojoj su poturili neki bezvredan tekst pa ga onako , bez emocija, za platu ,samo interpretira. Za one koji ne razumeju, ova grupica je izmišljena da odvuče glasove.

 7. Djuka kaže:

  Trojanski konj nudi radikalska potemkinova sela.

 8. f kaže:

  Što se za te vrednosti koje spominjete uvažena gospodjo ne borite unuta vaše stranke, tj. SNS ? Tamo ne smete da pisnete o tome, a sada se kao borite za kulturnu Suboticu. Trebalo bi da Vas je sramota i da ćutite u pozorištu zahvalni SNS, no kada se proda duša (u ovom slučaju i moral) djavo dodje na naplatu. Ali… Baš me interesuje – da li imate mučninu zbog sebe?

 9. Norbert kaže:

  Glas za ovu finu ženicu

 10. Tramp kaže:

  Jedan, za gospođu.

 11. Rajko kaže:

  Bakiću ovako je i kum izgubio 2-3 odbornika gurajući radikale i zavetnike. Ideš i dalje njegovim stopama.

 12. Lele kaže:

  Ja glasam za onog ko obeća odcepljenje Vojvodine!
  Sad će biti gotova pruga ( za par godina) i od$ebemo vucica i njegove gremline u tri lepe!

 13. pista kaže:

  Gospodjo…. ne glumite…. procitani ste jos iz vremena zutih.

 14. Branko kaže:

  @Lele,takav ne postoji,kao i ti što ne postojiš. Sedi 1

OSTAVITE KOMENTAR

+ 18 = 21

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: