Udvostručena potrošnja gasa u Toplani

Potrošnja gasa za zagrevanje oko 10.500 korisnika subotičke toplane porasla je za gotovo polovinu u odnosu na prethodni period, a sistem je u tehničkom i smislu snabdevanja energentima stabilan, izjavio je direktor ovog preduzeća Pero Rikić.

 

 

Direktor Rikić je Tanjugu je precizirao da se dnevna potrošnja gasa u prethodnom periodu kretala oko 50.000 kubnih metara (m3) dnevno, a da je danas, kada je skala termometra u Subotici u minusu, potrošnja će biti oko 90.000 m3 gasa.

 

Prema Rikiću, ni danas, kao ni za mesec i po dana grejne sezone nije bilo nikakvih većih problema na sistemu daljinskog grejanja oko 10.500 korisnika, a takođe je stabilno i snabdevanje energentima.

 

 

Gasa ima dovoljno, dok se mazut drži u pripravnosti i biće korišćen na niskim temperaturama kada dođe do vršnih opterećenja.

 

“Na osnovu dosadašnjeg toka grejne sezone možemo očekivati da i u narednim nedeljama i na niskim temperaturama sve bude u redu. Naš daljinski sistem je stabilan i u tehničkom i u smislu snabdevanja energentima”, zaključio je Rikić.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR