Uginuće ribe

Uginuća ribe u jezeru Ludoš se nastavljaju. Od utorka do danas je uginulo nekoliko stotina ribe u jezeru. Meštani svakodnevno vade ribu iz jezera i odlažu je na propisan način, ali problem je što ovakvo uginuće nije zabeleženo u poslednih 25 godina, tvrde stanovnici Ludoša. Problem je što je usled tropskih temperatura počeo da opada nivo jezera i to za  40 centimetara.

Gabor Kovač kaže da su mu u preduzeću “Palić Ludoš” rekli da u ovakvim vremenskim uslovima uginuća ribe su uobičajena.Tražili su da preko kanala DTD se i u Ludoš upumpa voda, ali to nije moguće, rekli su im nadležni.

Jezera Ludaš i Palić spadaju u plitka jezera  koja se nalaze u nestabilnoj ekološkoj ravnoteži. U vrelim danima moguća su uginuća ribe, jer nema dovoljno kiseonika pošto opada nivo vode i jezeru. Prioritet za rešavanje je Palić, pa tek onda Ludaš, stim da je i Lidaško jezero pod većim spetenom zaštite, od Palića.

 KOMENTARI

  1. ivan kaže:

    laz je da i u palic upumpavaju vodu iz tise , nekom odgovara ovakvo stanje.

  2. ivan kaže:

    To je isto kao kada je Milosevic poceo da postavlja kamen temeljac za neki objekat i kada su novinari otisli sve je stalo. tako i sa vodom iz tise par kapi i gotova predstava.

  3. Anonimni kaže:

    Ova riba je pobijena strujom, da li je moguće da se niko ne pita kako da je to uglavnom štuka a da ostalih vrsta nema ili jako malo. Eeee, svi ti naši stručnjaci su toliko stručni da bi trebalo da ih bude barem malo sramota kad izjavljuju ovakve gluposti. Izgleda da su i njima diplome stigle na kućnu adresu post expresom.

OSTAVITE KOMENTAR

43 + = 52

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: