Uginula žirafa Žofi

U ponedeljak, 05.03.2012. nakon iscrpljujućeg porođaja, uginula je ženka žirafe Žofi. Tele u majčinom stomaku nije bilo pravilno okrenuto i zaglavilo se prilikom porođaja. Stručni tim je pokušao spasiti majku, i nakon konsultacija sa veterinarima iz drugih zoo vrtova, delimično je uspavao ženku i izvadio tele. Tele je još u majci uginulo. Ženka se probudila ali nije uspela da stane na noge. Nekoliko sati kasnije i nju smo izgubili.

 

Žirafe su veoma osetljive životinje i bilo kakva intervencija je veoma rizična. Do sada je Žofi imala tri zdrava mladunca. Poslednji mališa je čak u Indoneziji, gde živi u safari parku.

foto: Zoo vrt

Izvor: Zoo vrt PalićKOMENTARI

 1. Fijakerista kaže:

  Tužno, zaista!

 2. Karolina kaže:

  Fijakerista:

  Tužno, zaista!

  uzas, da se nesto tako moze desiti a da se na vreme ne reaguje. Kada ce ponovo zoo vrt moci da nabavi zenku zirafu

 3. ana kaže:

  nije uzas ,nego je priroda…desava se…nazalost… 🙁 bas me je rastuzila ova vest 🙁 uvek u prolece bude mladunaca pun zoo vrt…a sad smo ostali bez jednog i njegove mame 🙁

 4. Ivana kaže:

  nije priroda – jezivo je sto jos postoje tako primitivne ustanove kao sto su zooloski vrtovi gde je zivotinjama smrt jedino bekstvo. ovo se u prirodi ne bi desilo jer bi se zirafa normalno kretala i trcala i polozaj mladunceta i njena kondicija bi bili normalni. prestanite vise da zatvarate divlje zivotinje!

 5. tomig kaže:

  Bio sam u nedelju u ZOO i mogu da potvrdim da je veterinar i osoblje vrta dežuralo pored žirafa. Na žalost, bojim se da nije moglo ništa da se uradi …

 6. No name kaže:

  Mladunce su dali lavovima,a velikog zirafa ce prepirati.

 7. KOJA kaže:

  apsolutno se slazem mladunci su potrebni da bih se prodavali kao sto je to mladunce zavrsilo u Indoneziji u safari parku,i zbog toga je sada i majka izgubila zivot da bih oni ,mislim na zoovrt profitirao,sloboda za zivotinje!

  za sve!

OSTAVITE KOMENTAR