Uhapšen Pakistanac zbog organizovanja ilegalnih prelazaka

Subotička policija uhapsila je jednog i pronašla još 11 Pakistanaca na obližnjem salašu, u okviru akcije protiv ilegalnih prelazaka državne granice.

 

Kako je danas saopšteno iz policije, pripadnici Policijske uprave u Subotici su, u saradnji sa kolegama iz Novog Sada, odredili meru zadržavanje do 48 sati pakistanskom državljaninu S.S.B. (24), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

 

“Osumnjičeni se tereti da je organizovao ilegalne prelaske za svoje sunarodnike. On je za strane državljane koji su bili smešteni u kući T.K. (37), koji je u policijskoj akciji lišen slobode 14. decembra prošle godine, organizovao ilegalne prelaske državne granice sa Mađarskom. Tada je policija u kući na salašu u Bačkim Vinogradima pronašla 11 pakistanskih državljana koji su nezakonito boravili na teritoriji Republike Srbije”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Subotica.

 

Nakon policijskog zadržavanja, S.S.B. će, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Subotici.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR