Uhapšena međunarodna organizovana kriminalna grupa

U blizini srpsko-mađarske granice uhapšena je međunarodna organizovana kriminalna grupa, koja se mesecima bavila krijumčarenjem ilegalnih migranata iz Srbije u Mađarsku.

Uhapšeni su A. B. i E. T. iz Horgoša, V. D. i Đ. A. sa Palića, N. J. i G. A. iz Novog Kneževca, kao i državljani Turske K. M. i G. M. sa boravištem u Nemačkoj, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

policija-marica-v

Ova kriminalna grupa je migrante krijumčarila u predelu Selevenjske šume, koja se nalazi uz srpsko-mađarsku granicu.

Ilegalni migranti su na teritoriju Mađarske ulazili nakon sečenja zaštitne ograde, a posle toga su ih državljani Turske prevozili do Austrije i Nemačke.

Krijumčari su uhapšeni u ponedeljak, dok su pokušavali da prebace sedam turskih državljana u Mađarsku, a nakon višemesečne zajedničke akcije BIA i Uprave granične policije MUP-a Srbije, u koordinaciji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Subotici.

Kod uhapšenih je zaplenjen novac, a pronađeni su i alat za sečenje ograde, više mobilnih telefona, laptop računari i nekoliko turskih pasoša.

Određeno im je policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, a nakon toga će uz odgovarajuću krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom javnom tužiocu u Subotici.

 

RTSKOMENTARI

  1. Miroslav kaže:

    Svaka cast policijo,a stacemo sa kucom kod pruge kod precistaca !? Tamo je neki hotel ili sta vec,posto ih ima na kilo!!!

  2. kares kaže:

    Sta ce Bit sa kucom? Zapalicemo je hahaha busi busi

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 3 =