Uhapšene četiri osobe za krijumčarenje ljudi

Pripadnici Policijske uprave u Subotici i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, juče su u akciji sprovedenoj na području grada, uhapsili četiri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok će za isto krivično delo, protiv tri lica biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku.Po ovlašćenju nadležnog tužioca, zadržavanje do 48 časova određeno je: M.S. (1977), D.K. (1986), N.B. (1969) i S.K. (1981), svi iz Subotice.Subotička policija je sinoć, u neposrednoj blizini državne granice sa Mađarskom, zaustavila putničko vozilo kojim je upravljao N.B. i u njemu zatekla četiri strana državljana koji nezakonito borave na području Republike Srbije. Postoje osnovi sumnje da je prevoz migranata i izvršenje ovog krivičnog dela organizovao M.S., zajedno sa D.K., navoi se u saopštenju subotičke policije.Daljim operativnim radom, policija je došla do saznanja da se u kući u naselju Bački Vinogradi nalazi veći broj migranata. Po naredbi Osnovnog suda izvršen je pretres kuće D.O. i u njoj je pronađeno 12 stranih državljana Sirije, Pakistana i Avganistana.

policija_f_stop1

 

 

U kući je zatečen i R.U. za kojeg postoje osnovi sumnje da je sa D.O. stranim državljanima, za novčanu naknadu, pružao usluge smeštaja, dok se S.K. tereti da im je obezbeđivao prevoz.Takođe, policijski službenici tragaju za još jednom osobom, koja je učesvovala u izvršenju ovog krivičnog dela, a u čijoj se kući nalazila E.B. i u kojoj je u pretresu policija pronašla 15 400 evra za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

 

 

Svi osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Subotici, zaključuje se u saopštenju.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR