Uhapšene osobe koje se terete za davljenje u Tisi 2009.godin

Uhapšene su osobe koje se sumnjiče za davljenje 15 imigranata 2009.godine. U pokušaju da iz Srbije pređu u Mađarsku, u noći između 14. i 15. oktobra 2009. udavilo se petnaest imigranata albanske nacionalnosti, od kojih četvoro dece, piše Blic.
– Kao organizator kriminalne grupe uhapšen je Josip Đ. iz Subotice, kaže za "Blic" izvor iz MUP Srbije.
On navodi da je istraga SBPOK trajala poslednjih petnaest meseci, i da su za to vreme identifikovani svi pripadnici kriminalne grupe koji se se organizovano bavili krijumčarenjem ljudi.
U istrazi ovog slučaja, SBPOK je sarađivao sa kolegama iz inostranstva i Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije.
– Nakom završene istrage, jutros je izvedeno hapšenje, u kome su učestvovali i pripadnici Žandarmerije, koji su priveli nekoliko osumnjičenih na području Bujanovca i Preševa, kaže izvor "Blica".
Svi uhapšeni privedeni su u policiju na saslušanje, nakon čega će protiv njih biti pokrenut krivični postupak.
SlikaKOMENTARI

  1. lena kaže:

    MUP je uhapsio šest lica koji su krivi za krijumčarenje ljudi 14. oktobra 2009. godine kada se na Tisi udavilo petnaestoro Albanaca. Uhapšeni su Josip Đurašević (1968) iz Subotice, osumnjičen kao organizator kriminalne grupe, Atila Šipoš (1977), Joso Karimović (1977), Goran Maravić (1973), svi iz Subotice, kao i Abedin Iseni (1958) i Ardin Iseni (1982) iz Bujanovca. Grupa je krijumčarila 18 ilegalnih migranata, albanske nacionalnosti sa područja Kosova i Metohije, od čega devetoro dece, čije je ilegalno prebacivanje preko reke Tise je završilo utapanjem petnaestoro osoba. Osumnjičeni su, u periodu od avgusta do polovine oktobra 2009. godine, sa teritorije Srbije na područje Mađarske i ostalih zemalja EU prokijumčarili više desetina ilegalnih imigranata, pri čemu su ostvarili novčanu korist u iznosu od nekoliko hiljada evra po ilegalnom migrantu, navodi se u saopštenju.
    Mesečno se u Mađarsku krijumčarilo više desetina ilegalnih migranata duž rečne i suvozemne granične linije. Po unapred utvrđenom dogovoru sa članovima kriminalne grupe sa područja Kosova i Metohije, ilegalni migranti su najpre prebacivani do mesta Končulj, a odatle su automobilima transportovani do Subotice, gde su skrivani u ilegalnom smeštaju.Posle toga su ilegalno prebacivani u Mađarsku, u rejon reke Tise, kao i u rejonu graničnih prelaza Horgoš i Kelebija.
    Osumnjičeni će biti privedeni nadležnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, a biće podnete krivične prijave protiv 11 lica. Tokom prikupljanja dokaza protiv kriminalne grupe korišćeni su i podaci dobijeni putem međunarodne policijske saradnje sa policijom Austrije i Mađarske, koja je organizovana putem SEKI centra iz Bukurešta.
    Kako se navodi u saopštenju, hapšenje su izveli policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP, Regionalnog centra prema Mađarskoj, Policijske uprave Kikinda, Subotica, Vranje, Žandarmerije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 13 = 23

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: